PSV komt weer niet tot winst in eerste wedstrijd

18 augustus 2001 18:55

Net als vorig seizoen kwam PSV dit jaar opnieuw niet tot winst in de eerste wedsrijd. Dit keer kwam het niet verder dan een 2-2 gelijkspel in en tegen Groningen. Voor PSV scoorden Kezman en Vennegoor of Hesselink in de tweede helft nadat de ploeg op een 2-0 achterstand was gekomen.

PSV was de betere ploeg in het Oosterpark. Het kon echter niet voorkomen dat Groningen op een 1-0 voorsprong kwam. Al na 6 minuten werd het in Groningen 1-0 door een doelpunt van Broerse. Hij kreeg alle gelegenheid om door te lopen in het centrum en schoot de bal met een curve langs Waterreus. PSV was in het vervolg van de eerste helft de betere ploeg, maar miste de scherpte voorin om de stand recht te trekken. Het kreeg wel een aantal kansen op de gelijkmaker, maar die waren niet aan de aanvallers besteed. Uiteindelijk mocht PSV blij zijn dat Tuhuteru een bal onhoudbaar voor Waterreus op de paal plaatste.

Na 12 minuten in de tweede helft was het verrassend genoeg weer raak voor FC Groningen. Hugo scoorde en bracht Groningen op een comfortabele 2-0 voorsprong.

Pas 20 minuten voor tijd kon PSV eindelijk haar eerste doelpunt van het seizoen maken. Bij een inzet van Vennegoor of Hesselink maakte de Braziliaan Hugo hands. Dat betekende rood voor Hugo en een penalty. Mateja Kezman verzilverde dit buitenkansje voor PSV.

PSV zet vervolgens een waar slotoffensief op poten en bracht de verdediging van FC Groningen in paniek. Daaruit kwam in de slotfase een kans voor Vennegoor of Hesselink. De lange Tukker deed waarvoor hij aangenomen was en bracht de 2-2 op het scorebord.