PSV met de schrik vrij tegen Den Bosch; invalbeurt Colin

22 augustus 2001 20:08

PSV kwam vanavond met de schrik vrij. Na twee keer op achterstand gekomen te zijn, kwam PSV in de slotfase alsnog tot een 3-2 overwinning op de buren uit Den Bosch. Kezman (penalty), Bruggink en Van Bommel waren de doelpuntenmakers voor PSV.

PSV zette Den Bosch vanaf het begin volledig onder druk. De 11 van Den Bosch kwamen tot niet veel anders dan een handbalverdediging voor hun strafschopgebied. PSV wist echter niet te scoren. Een geheel vrijstaande Mourad mocht uit een corner volledig tegen de verhoudingen in de 0-1 voor Den Bosch binnenwerken. net als tegen Fc Groningen kwam PSV dus weer op achterstand. Vennegoor of Hesselink werd na een half uur spelen in het veld gebracht voor Ramzi om de druk op de verdediging van De Bosch nog maar te vergroten. Op slag van rust bracht Kezman de stand op gelijke hoogte door een penalty binnen te schieten, alweer zijn tweede penalty van het seizoen.

In de tweede helft voltrok eigenlijk hetzelfde scenario. Op onbegrijpelijke wijze kon Maximiano Fc Den Bosch weer op voorsprong brengen. PSV kon alleen maar doorgaan met drukken en hopen dat het Den Bosch uiteindelijk stuk zou kunnen spelen. Aangezien Fc Den Bosch toch met man en macht verdedigde besloot Gerets de creatieve Georgier Gakhokidze in te brengen voor linksback Bouma. Even later kwam ook het grote jeugdtalent Jurgen Colin nog in het veld. Hij mocht Lucius komen vervangen. Van hem wordt in de toekomst heel veel verwacht door met name Eric Gerets.

Dat laatste gebeurde uiteindelijk. 20 minuten voor tijd scoorde Arnold Bruggink de gelijkmaker en 6 minuten voor tijd wist Van Bommel de winnende treffer binnen te schieten voor PSV.

Daarmee kwam PSV met de schrik weg. Het was heer en meester in het Philips Stadion maar had tot het einde toe nodig om dat in een winstpartij om te zetten. Na twee wedstrijden heeft PSV, de minst gepaseerde club van Europa van afgelopen seizoen, al 4 tegentreffers op het blazoen. Met 4 punten kan PSV in ieder geval weer rustig ademen.