Transparent
Inloggen
Sluiten

Meer informatie over tegenstanders PSV in CL

23 augustus 2001 16:47

Verslaggever: JW

Nadat PSV vandaag dus is ingeloot in de Champions League Poule D met Lazio, Galatasaray en Nantes, hier op deze pagina meer informatie over de opponenten van PSV.

Tegenstander van PSV uit Pot 1 (de pot van de grote clubs) is dus het Italiaanse Lazio Roma, een ploeg die erg verzwakt zal moeten beginnen aan dit seizoen. Het raakte in de zomer zowel Pavel Nedved aan Juventus als Juan Veron aan Manchester United kwijt. Wel blijft het een team met grote sterren als Hernan Crespo in de ploeg. Een geduchte tegenstander voor PSV dus.

Dan het Turkse Galatasaray, verrassend genoeg geen kampioen van Turkije want dat werd Fenerbahce, dat ook in de Champions League zit. De ploeg van de Roemeense coach raakte, net als Lazio, veel belangrijke spelers kwijt deze zomer. Zo be?indigde Hagi zijn carri?re en verliet ex-PSV'er Popescu Turkije voor het Italiaanse Brescia. Ook moet Galatasaray het dit seizoen waarschijnlijk stellen zonder goalgetter Mario Jardel, die al wekenlang overhoop ligt met de club en waarschijnlijk een transfer zal maken naar Olympique Marseille. Natuurlijk blijven er nog altijd uitstekende voetballers als Emre en Arif Erdem over maar dat soort namen maken aanzienlijk minder indruk dan iemand als Jardel. Het lijkt voor PSV zo op het eerste gezicht een haalbare kaart.

Dan als laatste de Franse kampioen FC Nantes.
Een ploeg zonder echt grote namen in de gelederen maar natuurlijk niet voor niets kampioen van Frankrijk. De start van het nieuwe seizoen was voor de geelgroene formatie echter dramatisch. Op dit moment bungelt Nantes met 1 punt uit 4 wedstrijden helemaal onderaan de rangschikking in Frankrijk. De wat grotere namen in de selectie van Nantes zijn spelers als de Roemeen Viorel Moldovan en Frans Voetballer van het Jaar Eric Carri?re. Ook deze ploeg lijkt geen onoverkomelijk obstakel voor de Eindhovense landskampioen maar overschatting heeft PSV al vaker de das om gedaan.

Meer op




Tags

nantes galatasaray lazio carri frankrijk jardel turkije arif brescia bungelt crespo das emre erdem fenerbahce geduchte geelgroene goalgetter hagi hernan indigde ingeloot juventus marseille moldovan nedved obstakel onderaan onoverkomelijk overhoop overschatting pavel popescu rangschikking roemeen roma veron viorel

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage