Transparent
Inloggen
Sluiten

OB: Ongeregeldheden Lille-PSV: tientallen supporters vast

17 februari 2011 19:41

In de binnenstad van Lille is het donderdagmiddag tot ongeregeldheden gekomen rondom de Europa League-wedstrijd Lille-PSV. Tientallen supporters van PSV zouden vastzitten, zo meldde een supporter van de Eindhovense club vanuit de Franse stad.

De supporter zei niet te weten waarom de supporters op zijn gepakt. "We zaten met een groep van veertien in een café. Daarna gingen we op weg naar het stadion. Wij vroegen toen aan een politieman de weg", zo zei hij. De groep werd vervolgens ingesloten door de ME.

"Elf mensen van onze groep werden opgepakt. In totaal zijn 35 PSV-supporters gearresteerd. Ik kon ontglippen, samen met twee andere jongens. Een van de jongens die op is gepakt, had de kaartjes. Dus nu moeten we de wedstrijd in een café kijken."

1300 fans
Er zijn ongeveer 1300 PSV-fans in Lille, die in eerste instantie voor een uitstekende sfeer zorgden. Aan het eind van de middag werd de sfeer echter grimmiger en ging het alsnog mis. Later op de avond werd het rustiger.

Volgens de Franse autoriteiten kwamen de ongeregeldheden door hooligans van Lille en Charleroi, die de politie uitdaagden. De Franse ME voerde vervolgens een aantal charges uit, waarbij ook een aantal PSV-supporters werd geraakt. Ook werd er traangas gebruikt.

Opgefokt
"Het was een enorm opgefokte reactie van de politie", aldus PSV's veiligheidscoördinator Frank Wijnveld. Ook de supportersvereniging van PSV heeft er geen goed woord over. "Beste franse politie waarom worden in godsnaam goedwilende psv fans met traangas het stadion ingejaagd?", schrijven zij op hun Twitter-account.




Tags

lille cafe traangas charges charleroi gearresteerd godsnaam goedwilende grimmiger hooligans ingejaagd ingesloten ontglippen opgefokt opgefokte politieman supportersvereniging uitdaagden vastzitten veiligheidscoordinator vroegen wijnveld

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bla business dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht voorkennis waarheidsgehalte