Transparent
Inloggen
Sluiten

Willem II - PSV: Wie gaat eruit voor Vennegoor of Hesselink ?

24 augustus 2001 08:02

Verslaggever: RvW

Zaterdagavond om 19.30 uur staat in Tilburg de competitiewedstrijd tegen Willem II op het programma. Vandaag staat om 10.00 uur de laatste training op het programma en dan zal PSV de gedachten over de Champions League-tegenstanders moeten verdringen om zich volledig te kunnen concentreren op de competitie.

Woensdagavond liet Eric Gerets weten dat Jan Vennegoor of Hesselink bewezen had in het basiselftal van PSV te horen. Met zijn belangrijke invalbeurten tegen FC Groningen en FC Den Bosch overtuigde hij zijn coach daarvan. Vennegoor of Hesselink hoort dus in PSV 1, volgens Gerets. Maar wie komt hij ook tegen in PSV 1 tegen Willem II? Onduidelijk is nog wie hij moet vervangen. De meest logische wijziging is de vervanging van de diepste spits Mateja Kezman. Gerets heeft altijd laten weten voorlopig niet te geloven in een samenspel tussen Kezman en Vennegoor of Hesselink. Maar Kezman was afgelopen seizoen topscorer en nu inmiddels ook al weer met 2 goals (weliswaar penalties). Hem haal je dus niet zomaar uit het elftal.

Een andere optie is de vervanging van Ramzi. Kezman zou naar links kunnen uitwijken zodat de ploeg de huisstijl opzij gooit en 4-3-3 gaat spelen. Arnold Bruggink zou ook naar het middenveld kunnen zakken met Kezman en Vennegoor of Hesselink voor hem. In de relatief zwakke Nederlandse competitie een optie, maar in de Champions League een bijna onmogelijke opgave.

Zaterdag zal tegen Willem II moeten blijken welke optie Gerets voor ogen heeft. En of die optie PSV juist dat beetje extra brengt om nationaal weer de dominante uitstraling van vorig jaar te krijgen.

Meer op




Tags

hesselink vennegoor kezman gerets arnold basiselftal bruggink groningen huisstijl mateja onmogelijke opgave penalties ramzi samenspel tilburg topscorer uitstraling verdringen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage