Transparent
Inloggen
Sluiten

OB: PSV-Lille: Franse supporters om vier uur verwacht

24 februari 2011 14:54

Het is nog niet te merken dat PSV en Lille donderdagavond aftrappen voor de Europa Leaguewedstrijd. De supporters die voor ongeregeldheden zouden kunnen zorgen, worden vanaf vier uur verwacht donderdagmiddag. Burgemeester Rob van Gijzel van Eindhoven heeft deze week een noodverordening afgegeven, naar aanleiding van ongeregeldheden in Lille vorige week.

Er worden donderdag ongeveer 1600 Lille-fans verwacht in de stad. Meer dan twintig bussen komen vanuit Frankrijk naar Eindhoven. Zij worden vanaf de Belgische grens naar het stadion begeleid door de politie. Direct na de wedstrijd zullen de Lille-fans rechtstreeks de bussen in worden geleid. Er zullen zo'n 500 Franse voetbalsupporters met de auto naar het Philips Stadion komen.

Van Gijzel had de noodverordening afgegeven, omdat het vorige week in Frankrijk mis ging. Ongeveer 150 relschoppers zouden op de Grand Place en op de Place Rihour agenten met flessen hebben bekogeld en vernielingen hebben aangericht. Terrasstoeltjes en tafeltjes vlogen door de lucht en verscheidene winkelruiten sneuvelden. Ook straatmeubilair moest het ontgelden. De politie voerde charges uit om de menigte uiteen te drijven.

Daar waren niet alleen supporters van PSV en Lille bij betrokken. Ook fans van Sporting Charleroi en Club Brugge worden gezien als boosdoeners. Daarom zijn deze fans donderdag niet welkom in Eindhoven. Via zogenoemde roadblocks moeten zij uit Eindhoven worden gehouden. Er zijn ook Belgische stewards om de orde te handhaven.




Tags

lille afgegeven frankrijk gijzel noodverordening place agenten begeleid bekogeld boosdoeners brugge charges charleroi drijven flessen grand lucht ontgelden relschoppers rihour roadblocks sneuvelden sporting straatmeubilair tafeltjes terrasstoeltjes verscheidene vlogen voetbalsupporters winkelruiten zogenoemde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.842 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.