Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV wint met 2-3 bij Excelsior na bizarre slotfase

5 maart 2011 22:37

Na een bizarre slotfase heeft PSV met 2-3 gewonnen van Excelsior. In de 90ste minuut leek PSV tegen puntenverlies aan te lopen na een penalty voor aangeschoten hands. Drie minuten in blessuretijd kreeg Koevermans in een kansloze positie nog een makkelijke penalty mee na een actie van de keeper en kon Dzsudzsak het duel alsnog beslissen.

Tegen Excelsior had PSV het meeste balbezit. Dat leverde in de eerste helft een aantal kansen op. Toch kon PSV niet doordrukken. Bij een aanval van Excelsior, waarbij aan PSV kant werkelijk alles misging, profiteerde Fernandez van slecht uitkomen van Isaksson. Hij bracht zijn ploeg op de 1-0.

Na rust kantelde PSV in twee minuten tijd de wedstrijd. In de 50ste minuut lepelde Jeremain Lens een voorzet onbedoeld in de verre hoek. Nog geen twee minuten later speelde Hutchinson met een weergaloze actie zichzelf vrij en schoot vervolgens in de verre hoek. PSV zette niet volop door voor de 1-3. Dat leek PSV in de slotfase duur te staan, toen Makkelie wel heel makkelijk floot bij aangeschoten hands van Marcelo. De Graaf benutte de penalty. PSV leek tegen heel duur puntenverlies aan te lopen. Drie minuten in blessuretijd liet Koevermans zich echter slim door de goede maar onervaren keeper haken in een bijna kansloze positie. Dzsudzsak was vervolgens stoïcijns vanaf de strafschopstip en haalde de punten binnen voor PSV.




Tags

excelsior dzsudzsak hands koevermans puntenverlies doordrukken fernandez graaf hutchinson isaksson jeremain lens lepelde makkelie marcelo misging onbedoeld stoicijns weergaloze

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage