Eerste nederlaag Feyenoord tegen Ajax

26 augustus 2001 15:31

Verslaggever: JW

Nadat gisteren PSV zijn eerste nederlaag van het seizoen 2001/2002 moest ondergaan heeft vandaag ook Feyenoord zijn eerste 3 punten verloren. In eigen huis tegen grote rivaal Ajax verloor Feyenoord met 1-2. In de eerste helft was Ajax al de betere ploeg maar echt grote kansen kregen de Amsterdammers nog niet. Feyenoord, dat 90 minuten lang haar spits Pierre van Hooijdonk niet kon bereiken, stelde daar bar weinig tegenover. Een doelpunt van Ajax kon haast niet uitblijven en in de 64ste minuut was het dan zover. Invaller Zlatan kon na goed werk van Trabelsi de bal achter Dudek schieten en de Amsterdammers op voorsprong zetten. Vijf minuten later moest diezelfde Trabelsi het veld verlaten: hij ontving zijn tweede gele kaart van de wedstrijd van scheidsrechter Temmink en dus kon Ajax de laatste 20 minuten doorspelen met 10 man. Feyenoord probeerde druk te zetten maar echt grote kansen kreeg het niet. Acht minuten voor tijd besliste Rafael van der Vaart uiteindelijk de wedstrijd nadat hij aan de zijlijn Ferry de Haan had uitgespeeld en de bal droog langs Dudek kon schuiven. In blessuretijd wist de Deen Tomasson dan nog de 1-2 te maken, maar dat is alleen belangrijk voor de statistieken.

Na deze wedstrijd staat Ajax met 2 verliespunten er nog het beste voor van de topclubs. Feyenoord met 3 en PSV met 5 verliespunten volgen op korte achterstand.