PSV verliest bij FC Twente: 2-0

2 april 2011 20:36

Ook in de vierde topper dit seizoen wist PSV geen zege te behalen. De ploeg ging uit in Enschede met 2-0 onderuit na een 0-0 ruststand. Janssen tekende voor beide treffers van de Tukkers.

Al vroeg in de wedstrijd kwam PSV goed weg toen Lens hands maakte op de doellijn. Hij voorkwam daarmee een achterstand. Blom zag het niet en liet doorspelen. In het vervolg van de eerste helft was PSV iets beter. De ploeg had meer balbezit en de betere kansen. Het was opnieuw Berg die twee grote kansen om zeep hielp. Pas in de slotfase van de eerste helft werd FC Twente echt gevaarlijk.

Na rust was FC Twente de bovenliggende partij. De invalbeurt van Ruiz bracht het beetje extra dat FC Twente aanvallend nodig had. Het was Ruiz die zich liet vallen nadat Marcelo hem heel licht aanraakte. Blom gaf FC Twente een goedmakertje voor zijn fout in de eerste helft en legde hem op de stip. Na de 1-0 was PSV het even kwijt. De ploeg uit Enschede kreeg kansen op de tweede. Nadat PSV zich herpakte moest PSV op zoek naar de gelijkmaker. PSV gaf daardoor achterin de nodige ruimte weg. Van een van die momenten profiteerde Janssen die met een prachtige lob over Isaksson de wedstrijd besliste.