Transparent
Inloggen
Sluiten

Van den Herik tegen Atlantic League

25 februari 2000 14:00

Verslaggever: JL

Jorien van den Herik, voorzitter van Feyenoord, heeft in de De krant van Feyenoord laten weten niets te zien in het plan van de preses van PSV Harry van Raaij om een Atlantic League op te richten. Dinsdag kwamen delegaties van Ajax, PSV, Glasgow Rangers, Celtic en Anderlecht bij elkaar om te praten over het voorstel van Van Raaij, dat noodzakelijk zou zijn om in de toekomst nog een rol van betekenis te kunnen spelen in Europa.

'Ik zie geen enkele toegevoegde waarde. Sportief niet. Maar ook commercieel niet. 'Wij moeten die vondst niet volgen. Het is al eeuwen zo dat in tijden van nood de zwakken zich altijd met de zwakken verenigen. In een Atlantic League zou daar, met name in onze contreien, sprake van zijn. Als je de markt wilt vergroten, zul je sterke partners moeten zoeken. Ik denk dat Nederlandse topclubs zich moeten richten op de Bundesliga en - net als de Schotten - op de Engelse Premier League', aldus Van den Herik.

Van den Herik deelt niet het optimisme van zijn collega Van Raaij, die na afloop sprak over eensgezindheid en over een akkoord op hoofdlijnen tussen de clubs. 'Er liggen nogal wat bezwaren. Allereerst het belang van de eigen competitie. Daarnaast mogen we niet vergeten dat die andere clubs juist ons nodig hebben en niet andersom'.

Meer op




Tags

herik atlantic raaij feyenoord zwakken anderlecht betekenis bundesliga celtic contreien delegaties eensgezindheid glasgow hoofdlijnen jorien optimisme preses rangers verenigen vondst

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage