Transparent
Inloggen
Sluiten

Rutten niet eens met de kritiek

14 april 2011 08:49

Afgelopen weekend keerde een deel van de PSV fans zich tegen Fred Rutten. De PSV coach liet in BN De Stem weten de teleurstelling te begrijpen, maar het niet eens te zijn met de kern van de kritiek over de voorzichtige speelstijl.

Rutten: "Wie naar de statistieken kijkt, ziet dat het niet juist is. PSV speelt altijd met vier aanvallers en met opkomende backs. We hebben in Nederland de meeste doelpunten gemaakt en ons werkveld ligt altijd op de helft van de tegenstander, waar we 99 procent balbezit hebben. Mijn voetbalfilosofie is gebaseerd op offensief spel. PSV slaagt er elke wedstrijd in om vier, vijf honderdprocentkansen te creëren. Als onze productie wat hoger zou liggen, zag het beeld er heel anders uit."

De kritiek vanaf de tribunes kan Rutten begrijpen. "Ik kan me heel goed voorstellen dat de mensen afgelopen zondag enorm teleurgesteld waren, omdat in drie minuten de wedstrijd op zijn kop wordt gezet en we in de beleving van de fans misschien de competitie weggeven. Maar in de kern van de kritiek kan ik me niet vinden."

Meer: BN De Stem




Tags

rutten kern honderdprocentkansen nederland offensief opkomende productie speelstijl voetbalfilosofie voorzichtige werkveld

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage