Transparent
Inloggen
Sluiten

Wonder blijft uit voor strijdlustig PSV: 2-2

14 april 2011 22:56

PSV strandde donderdagavond in de kwartfinale van de Europa League. Na de 4-1 nederlaag in Portugal werd het in Eindhoven 2-2. PSV mocht 45 minuten hoop houden op de totstandkoming van het 'wonder van Eindhoven'. Daarna ging het mis.

PSV kwam tegen Benfica opnieuw niet aan opbouwen toe. Voetballend had de ploeg geen kans. Op basis van strijdlust werd PSV wel gevaarlijk. Via de lange bal en strijdlustige aanvallers wist PSV op 2-0 te komen. Eerst was het Lens die goed doorging en Dzsudzsak in staat stelde om de 1-0 binnen te glijden. Vervolgens was het Lens zelf die in twee pogingen de Portugese doelman wist te verschalken. PSv kreeg daarna enkele mogelijkheden op de 3-0.

Het was echter Benfica dat op slag van rust het vonnis voltrok over PSV. Isaksson stompte de bal slechts heel moeizaam weg. Vervolgens Luisao de bal knap in de verre bovenhoek schieten. Dat was een mokerslag voor PSV. De Eindhovenaren moesten daardoor in de tweede helft twee keer scoren voor een verlenging.

Na rust deed Benfica er een tandje bij en raakte bij PSV langzamerhand de energie wat op. Het was Marcelo die achterin in de fout ging en een penalty veroorzaakte. Cardozo schoot recht door het midden raak. Het sierde PSV dat de ploeg door bleef gaan voor de overwinning. Die zou er uiteindelijk niet meer komen.




Tags

benfica wonder lens strijdlustig bovenhoek cardozo dzsudzsak isaksson luisao marcelo mokerslag opbouwen portugal sierde stompte strandde strijdlust strijdlustige tandje totstandkoming verlenging veroorzaakte verschalken voltrok vonnis

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.846 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage