Transparent
Inloggen
Sluiten

OB: Broers Van de Kerkhof: PSV-trainer Fred Rutten moet weg

16 mei 2011 19:31

PSV-prominenten Willy en René van de Kerkhof vinden dat trainer Fred Rutten moet opstappen. Dat zeiden de broers maandagmorgen in hun rubriek 'Tikkie terug' op Omroep Brabant Radio.

Vertrokken spelers geen excuus
Volgens de twee ex-spelers van PSV heeft de trainer in twee seizoenen aangetoond niet de juiste trainer van PSV te zijn. Volgens Willy is het geen excuus dat Rutten halverwege het seizoen topspelers Ibrahim Afellay en Jonathan Reis kwijtraakte. "Als je elftal afhankelijk is van twee spelers, moet je de rest ook wegdoen." Broer René: "Als Rutten verstandig is, stapt hij zelf op. Dan kost het PSV ook geen geld."

Mogelijke opvolgers
Als opvolger zou Willy van de Kerkhof het liefste Guus Hiddink zien, al zou het in een rol op afstand zijn. Hiddinks komst lijkt onwaarschijnlijk, maar Willy sluit niets uit: "In de voetballerij weet je het nooit." René noemt Erwin Koeman als mogelijke nieuwe trainer. "Ik zou hem wel een kans willen geven. Hij heeft het juiste Eindhovense bloed." Koeman is behalve als speler ook als assistent-trainer actief geweest bij PSV.

Nieuwe spelers
Grote voetballers aantrekken, wordt volgens Willy niet eenvoudig. "Als je geen Champions League speelt, komen spelers niet graag. Het zou een goed idee zijn om Mark van Bommel en Ruud van Nistelrooij voor één of twee jaar aan je te binden. Zij hebben zoveel kwaliteit en ervaring dat ze de jonge groep mee op sleeptouw kunnen nemen." René sluit zich bij zijn broer aan: "Als je met hen de Champions League haalt, zou dat fantastisch zijn."

"Ajax terecht kampioen"
Willy schroomt niet om grote rivaal Ajax te feliciteren met de titel. "Met name omdat mijn schoonzoon André Ooijer daar speelt", lacht hij. "Ajax heeft plezier en de wil om te winnen. PSV kan daar wat van opsteken. Het was ook een fantastische overwinning op FC Twente. René meent dat PSV de Champions League terecht misloopt: "Als je zoveel kansen krijgt en mist, ben je het niet waard om tweede te worden. Het voetbal was dramatisch."

Reacties op straat en online
PSV-fans in Eindhoven hebben er wat meer moeite mee dat de titel naar Amsterdam ging. "Alles beter dan Ajax", zegt een supporter. Een ander is wat realistischer: "PSV heeft het laten liggen."

Dezelfde meningen zijn te lezen op de website van Omroep Brabant. "Jammer, maar meer zat er gewoonweg niet in. Heel simpel", aldus roosdaal40. Brabander46 sluit zich aan bij de gebroeders Van de Kerkhof: "Ben het ermee eens, Rutten is niet de juiste trainer voor PSV." Een mening die ook sbok1250 deelt. "Niet goed dat de twee PSV-prominenten dit soort uitspraken doen. Persoonlijk heb ik ook mijn twijfel en ik zou graag zien dat de clubleiding de positie van deze sympathieke trainer in overweging neemt. Hij heeft het net niet."

Steun voor Rutten is er ook. "Rutten is een perfecte trainer voor PSV. Voetballers moeten meer vechtlust laten zien. Kwaliteit genoeg, volgend jaar weer kampioen." Toch wordt er al over een mogelijke opvolger gesproken. Adjjuuhh: "Guus...Kom...Naar...Huus! Kunnen we weer prijzen gaan pakken..."

Titel gegund
Een enkeling gunt Ajax de titel wel. "Ajax. Proficiat namens een supporter van FC Den Bosch en Feyenoord. Geweldig voor Frank de Boer, de toekomstig trainer van Oranje en Barcelona", aldus Braboman. Andere reacties zijn zuurder. Evert: "Schrale troost voor de PSV-aanhang. Op Champions League-niveau hebben FC Twente en Ajax totaal niks te zoeken. Die worden snel de oren gewassen." En Brabander46: "Ajax is kampioen van de armoede. En PSV moet zo vlug mogelijk van Rutten af want deze man heeft het gewoon niet."

Movenaar had een titel voor PSV niet terecht gevonden. "Ook niet echt verdiend dit jaar hè. Hard gewerkt met een paar niksnutten erbij." Hij hoopt op meer succes in de nabije toekomst. "Volgend seizoen beter met Reis bijvoorbeeld." Marican weet wel waar PSV behoefte aan heeft. "Er moeten echt twee goalgetters bij komen anders haak ik maar ook PSV zelf helemaal af. Deze voorhoede is te zwak. Ook Ajax is niet best maar is wel kampioen en dat had PSV moeten zijn. Dat doet extra pijn."




Tags

rutten willy kerkhof titel broers brabander excuus koeman prominenten twente aanhang adjjuuhh afellay armoede barcelona bloed boer bommel braboman enkeling erwin evert feliciteren feyenoord gebroeders gewassen gewoonweg goalgetters haak hiddink hiddinks huus jonathan kwijtraakte marican misloopt movenaar niksnutten nistelrooij onwaarschijnlijk ooijer opsteken oranje overweging proficiat realistischer rivaal roosdaal sbok schoonzoon schrale sympathieke troost vechtlust vlug voorhoede wegdoen zuurder

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.842 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev nederland praag psvrijnwoude renners rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage