Transparent
Inloggen
Sluiten

Donderdag begint WKU17 met Leandro (en Dilevski?)

9 september 2001 23:26

Verslaggever: RvW

Aanstaande donderdag 13 september begint in Trinidad & Tobago het WK tot 17 jaar. Uiteraard is de nieuwe ster van PSV, de Braziliaan Leandro daar aanwezig als leider van het Braziliaanse elftal. Leandro kampte de afgelopen tijd met groeiproblemen, vergelijkbaar aan die van Ronaldo op jonge leeftijd. Inmiddels is hij weer helemaal terug en deed hij ook mee aan de laatste oefenwedstrijd van het Braziliaanse team. Hij was direct weer de uitblinker en scoorde een goal in de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen het eerste elftal van de Macon University in de Verenigde Staten. (meer info.)

De algemene verwachting is dat Leandro een van de sterren van het toernooi wordt. De FIFA had dan ook al een uitgebreid interview met het nieuwe talent van PSV (Lees interview). 'De transfer is een grote kans voor mij. Ik maak me geen zorgen over de overstap naar Nederland, omdat mijn broer Adson mee zal komen en die zal me zeker helpen.' aldus Leandro die alvorens naar Eindhoven te komen eerst alles wil geven voor zijn nationale elftal, 'We have to win, whatever it takes'.

Brazilie zal op vrijdag 14 sepetember starten met een wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Australie, normaal gesproken bij de jeugd altijd een van de outsiders.

Volgens opgave van de officiele spelerslijst van de FIFA zou ook de voor ons onbekende Australier Spase Dilevski inmiddels in dienst zijn van PSV. De Australische opkomende linksback speelde zich pas onlangs in de basis van het Australische nationale elftal als opkomende linksback na een opleiding te hebben genoten bij het Victorian Institute of Sport, alwaar hij volgens de Australiers zelf nog steeds deel van uitmaakt.

Meer op




Tags

leandro dilevski australische fifa opkomende wku adson alwaar australie australier australiers braziliaan groeiproblemen institute macon nederland onbekende opgave outsiders ronaldo sepetember spase spelerslijst ster takes tobago trinidad uitmaakt university victorian whatever

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage