Transparent
Inloggen
Sluiten

OB: PSV Fans United zegt vertrouwen op in bestuur PSV

18 mei 2011 13:46

Supportersvereniging PSV Fans United heeft het vertrouwen opgezegd in het bestuur van PSV. Volgens voorzitter Frits Bovers van PSV Fans United begaat het bestuur van PSV een grote fout door trainer Fred Rutten niet te ontslaan. "PSV zal door haar gekozen beleid nog verder af gaan zakken en dat is toch iets wat we met z’n allen niet willen."

Hij is van mening dat Rutten bij een andere topclub al lang ontslagen zou zijn. Algemeen directeur Sanders en technisch manager Brands maakten dinsdag bekend dat Fred Rutten komend seizoen aan mag blijven als trainer van PSV.

Angsthazenvoetbal
Volgens Bovers luistert het bestuur van PSV te weinig naar de fans. PSV Fans United vertegenwoordigt bijna 1000 supporters van PSV. Bovers: "Het ontbreekt aan motivatie en beleving bij de spelers. De trainer moet aan de kant worden gezet, dat zou bij andere clubs ook het geval zijn. We zien het op deze manier somber in." Hij spreekt over angsthazenvoetbal, want zelfs voor de laatste wedstrijd kon Rutten zijn spelers volgens Bovers niet motiveren. Ondanks versterking, behaalde Rutten dit jaar minder punten dan vorig seizoen.

'Supporters zijn niet te houden'
Bovers maakt zich bovendien zorgen over de gevolgen, volgens hem zijn sommige supporters niet te houden. "Er zitten wel een aantal heethoofden bij." Als voorbeeld noemt hij de situatie met trainer Aad de Mos die in 1995 het hazenpad koos nadat supporters hem weg wilde hebben.

Fred Rutten kost op termijn geld
De financiële situatie bij PSV is momenteel niet rooskleurig, Rutten heeft een contract tot 2012. Als PSV van hem af zou willen, moeten ze hem een zak geld meegeven. Volgens Bovers kost Rutten op termijn alleen maar meer geld. "We winnen geen Champions League met hem, dat weten we al."

Versterking
De voorzitter van PSV Fans United vindt dat er versterking moet komen. Er zal een elftal gebouwd moeten worden rond de spelers, Dzsudzsak, Lens, Toivonen, Labyad en Hutchinson. Jongens als Nijland en Tamata zullen vaker een kans moeten krijgen en diegenen die niet doorgroeien zullen volgens hem een andere club moeten kiezen. "Met andere woorden, we hebben nieuwe gezichten nodig die een winnaarsmentaliteit hebben en ook als het even minder gaat voorop willen gaan in de strijd."

Supporters op fora
Volgens Frits Bovers zou zo'n zeventig tot tachtig procent van de supporters zich op fora uitspreken voor vertrek van Rutten. Maar reacties op supportersfora zijn wisselend. RomarioDeSouzaFaria meldt op het forum van PSV dat Rutten er juist voor heeft gezorgd dat Lazovic voor Lens konden worden geruild. "Lazovic was niets meer waard, maar Rutten wist hem binnen een jaar tijd voor ruim 5 miljoen te verkopen. Een winst van ruim 4 miljoen. Natuurlijk heeft hij ook fouten gemaakt. Maar wat kan hij doen? Zijn linksbuiten, die de grootste inkomsten vertegenwoordigt, ernaast zetten? Tuurlijk niet."

Deze zelfde fan is het eens met de visie van PSV. "Als de spelers verzaken en de ballen er niet in schoppen, dan moet je de spelers vervangen. We kunnen wel weer 3 trainers aanstellen in het volgende seizoen, maar het is beter om wat aan de oorzaak te doen, namelijk dat onze spelers niet goed genoeg zijn."

Impulsgedrag supporters
Forumlid 'Ronaldinho van PSV' is niet te vermurwen. "Ontslag voor Fred Rutten! De tijd van steun voor hem is voorbij!" Brabotje vraagt zich op het forum van Omroep Brabant of Fred Rutten de groep uberhaupt nog kan motiveren. "Waarom zou Rutten de spelers groep volgend seizoen wel gemotiveerd krijgen om voor prijzen te gaan spelen? Niet dus..." Commtree vindt dat een voetbalclub zich nooit moet laten leiden door impulsgedrag van supporterclubs.

Peper in de reet
Ook op het forum van PSV Netwerk zijn reacties wisselend. Royal Rumble stemt voor peper in de reet. "Ik zeg succes volgend jaar. Misschien voortaan voor de wedstrijd bij de Thai gaan eten. Flink wat peper in die konten dauwen." Champions4Ever is positiever gezind. "Misschien dat hij tegen alle verwachtingen in dan toch een succesformatie neerzet en de triple pakt!"

#Oprutten
Het woord 'Oprutten', dat synoniem staat voor vertrek van de PSV-trainer, is op Twitter in ieder geval nog geen trending topic.




Tags

rutten bovers bestuur peper angsthazenvoetbal fora frits impulsgedrag lazovic lens motiveren oprutten reet begaat brabotje brands commtree dauwen diegenen dzsudzsak forumlid geruild gezichten gezind hazenpad heethoofden hutchinson konten labyad linksbuiten mos motivatie neerzet nijland romariodesouzafaria ronaldinho rooskleurig rumble sanders succesformatie supporterclubs supportersfora supportersvereniging synoniem tamata thai toivonen trending triple vermurwen winnaarsmentaliteit zak zeventig

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.846 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage