Transparent
Inloggen
Sluiten

Stichting 1913 schrijft ontwerpwedstrijd uit

Verslaggever: A

Stichting 1913 laat het volgende weten op de PSV Forums:

In het proces dat we doormaken om tot de plaatsing van de Gedenksteen te komen, zijn we inmiddels aanbeland bij één van de leukste onderdelen; namelijk het ontwerp. Hoe moet de steen eruit komen te zien? Wat moet er zeker op komen te staan aan tekst en eventuele afbeeldingen? Met andere woorden, hoe zie jij het liefst de steen als je er in gedachten langs wandelt?

Tegelijkertijd wil Stichting 1913 de ontwerpers van het Design Forum uitnodigen om zelf met een uitgewerkt ontwerp te komen. Die ontwerpen zullen wij presenteren op onze website (vanaf 1 augustus, inzenden kan tot 31 juli a.s.) waarna wij op 31 augustus (na een maand stemmen) de uiteindelijke winnaar bekend zullen maken. De winnaar zal zijn/haar eigen ontwerp op gepaste wijze van ons cadeau krijgen, in welke vorm houden we nog even geheim.

Let op, wij kunnen geen enkele garantie geven dat het winnende ontwerp ook daadwerkelijk uitgevoerd zal worden (we sluiten het ook niet uit), maar dit zal ons dan in ieder geval de gelegenheid geven om een kunstenaar te wijzen op de richting waarin wij met zijn allen willen gaan. Stichting 1913 staat het liefst voor alle PSV supporters en wij willen dan ook samen met jullie tot een ontwerp komen waar zo veel mogelijk PSV supporters achter zullen staan.

Voor de mensen die interesse hebben om een ontwerp te maken volgen hier nog enkele richtlijnen;

We zijn in samenspraak met de gemeente Eindhoven gekomen tot de volgende maatvoering. De steen zou een afmeting dienen te krijgen van (max.) 60x60cm als hij vierkant wordt. Indien je voor een staand of liggend ontwerp kiest kom je op een maximale maat van 80x60cm.

Verder zien wij het ontwerp het liefst uitgewerkt in vectoren. Bitmaps (plaatjes) zijn niet in de steen te verwerken, aangezien de steen uit brons wordt gegoten. Tevens willen wij graag een afdruk van het oude zwart-witte logo erin verwerken en dient de typografie enigszins afgestemd te zijn op de jaren '10 van de vorige eeuw.

Wat betreft de compositie heeft iedereen volledig vrije keuze, wij laten ons graag verrassen. Mochten er verder nog vragen zijn horen wij ze graag. Via deze weg willen wij eenieder die zich op deze klus gaat storten veel succes wensen en we hopen dat we aan het 98 jarige bestaan van PSV in ieder geval alvast een mooi ontwerp voor de Gedenksteen overhouden.

Ga nu direct naar de PSV Forums om te reageren op dit initiatief of klik hier om de Stichting 1913 te steunen!

Meer op PSV Forums - Design Forum - Het ontwerp van de Gedenksteen




Tags

ontwerp steen gedenksteen ontwerpwedstrijd aanbeland afdruk afgestemd afmeting bitmaps brons cadeau compositie design doormaken eenieder eeuw garantie gegoten gemeente inzenden kunstenaar leukste liggend logo maatvoering ontwerpen ontwerpers tekst typografie uitgevoerd vectoren vierkant wandelt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje