Transparent
Inloggen
Sluiten

OB: CDA vraagt om onderzoek PSV-deal

30 mei 2011 12:06

Het CDA in de gemeenteraad van Eindhoven heeft een initiatiefvoorstel ingediend voor een onafhankelijk onderzoek naar de steun voor PSV. De gemeente Eindhoven maakte vorige week bekend dat ze de grond onder het Philips Stadion en trainingscomplex De Herdgang wil kopen.

Het CDA wil pas met deze transactie instemmen wanneer een second opinion uitwijst dat de risico's voor de gemeente aanvaardbaar zijn. De christen-democraten zijn de grootste oppositiepartij in de Eindhovense gemeenteraad.

Maarten Houben, fractievoorzitter van het CDA in Eindhoven, sprak vorige week na de presentatie van het raadsvoorstel nog van een 'risicoloze deal'. Hij leek hiermee het voorstel aan een meerderheid te helpen. Maar na bestudering zijn er nog wel wat vragen, legde hij maandag uit.

De gemeente wil bijna 49 miljoen euro lenen om de grond onder het PSV-stadion aan de Frederiklaan en trainingscomplex De Herdgang aan de Oirschotsedijk te kopen. PSV krijgt de grond vervolgens in erfpacht.




Tags

cda gemeente herdgang aanvaardbaar bestudering christen democraten erfpacht fractievoorzitter frederiklaan houben initiatiefvoorstel instemmen oirschotsedijk opinion oppositiepartij raadsvoorstel risicoloze uitwijst

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato hendrikus izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage