Transparent
Inloggen
Sluiten

Gemeenteraad stemt voor transactie

28 juni 2011 20:39

De gemeenteraad heeft zojuist met een stemverhouding 29 voor en 14 tegen de voorgestelde transactie tussen PSV en de gemeente goedgekeurd. In een eveneens aangenomen amendement is een spaarpotje afgesproken, waardoor de club een deel van het geld van de transactie pas gedurende de komende jaren ontvangt.

Spannend was de vergadering nooit. Al snel tekende zich een grote meerderheid af vóór het plan. Binnen en buiten de zaal waren vele supporters getuige van het debat en de stemming. Burgemeester Van Gijzel bedankte de supporters achteraf voor hun uitstekende gedrag.

Volgens de stemverklaringen hebben de volledige fracties van CDA (6) en D66 (6) voorgestemd, evenals 7 van de 8 VVD-raadsleden en 9 van de 10 PvdA'ers. Ook was één lid van de fractie Ouderen Appèl voor.

Tegen stemden SP (4), GroenLinks (4), Ouderen Appèl (2), Leefbaar Eindhoven (1), TON (1) en de twee genoemde leden van VVD en PvdA.
Tags

appel ouderen pvda vvd amendement cda debat fractie gemeente gijzel groenlinks leefbaar raadsleden stemverhouding ton

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.
PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake basarnhem berg boscagli costa dest dijk feyenoord flamingo frankrijk gakpo gerets koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje ring rodriguez ronaldopsv rosario schouten sepp strijdplan teze vaio veerman weghorst xavi