Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV helden terug in de race en terug in vorm?

19 september 2001 20:00

Verslaggever: RvW

PSV wist vanavond in een heroische wedstrijd Galatasaray in Arnhem met 3-1 te verslaan. Doordat Nantes in Rome Lazio Roma met 1-3 wist te verslaan steeg PSV naar een tweede plaats in de poule. Door de schitterende overwinning bleef PSV niet alleen in de strijd voor de tweede ronde van de Champions League, maar lijkt het in ??n klap ook het voetbal van vorig seizoen teruggevonden te hebben.

Een met name verdedigend zeer gehandicapt PSV (door het ontbreken van Ooijer, Hofland en Nikiforov en een niet fitte Waterreus) speelde een fantastische en op het einde zelfs heroische wedstrijd. Het absoluut niet te onderschatten Galatasaray werd in de aanval bij vlagen oververspeeld. Toch duurde het weer veel te lang voordat daarvan werd geprofiteerd. In de beginfase werd een doelpunt van Kezman vanwege een dubieus buitenspelgeval afgekeurd. Via een schitterende aanval over vele schijven bracht Bruggink PSV in de 38ste minuut op voorsprong.

In de tweede helft verdubbelde Ernest Faber vrijstaand voor de goal via een kopbal de score. PSV leek op een prachtige overwinning af te stevenen. Totdat er min of meer een goal voor Galatasaray uit de lucht kwam vallen door ?mit. En toen werd het spannend. De Turken kregen hoop en gingen alles op alles spelen.

Er zat veel angst in de ploeg maar de experimentele verdediging bleef wonder boven wonder op een schitterende manier overeind. De steekjes die vielen, werden door een uitblinkende Waterreus uitstekend opgelost.

Uiteindelijk verloste Kezman uit een assist van invaller Lucius PSV en bracht de ploeg op een veilige 3-1 overwinning.

Stand in poule D:
1. FC Nantes 2- 6 ( 7- 2)
2. PSV 2- 3 ( 4- 5)
3. Galatasaray 2- 3 ( 2- 3)
4. Lazio Roma 2- 0 ( 1- 4)

Meer op




Tags

galatasaray heroische kezman lazio nantes roma waterreus wonder arnhem beginfase bruggink buitenspelgeval faber gehandicapt hofland lucht lucius mit nikiforov ooijer oververspeeld rome schijven steekjes uitblinkende verloste vlagen vrijstaand

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage