Transparent
Inloggen
Sluiten

Gerets: 'opgelucht en supertevreden'

19 september 2001 23:11

Verslaggever: RvW

Eric Gerets was kort na afloop van het duel tegen Galatasaray uiteraard zeer gelukkig met de 3-1 overwinning. Gerets liet weten opgelucht en supertevreden te zijn als trainer met het resultaat en het vertoonde spel van PSV. 'Dit is nog een veel beter gevoel dan ik voor de wedstrijd al had'. Volgens Gerets had de ploeg precies gedaan wat vooraf afgesproken was, het strijdplan had uitstekend gewerkt. 'Natuurlijk moesten we terug toen de Turken met 4 man voorin gingen spelen. Ik had verwacht door Jan Vennegoor of Hesselink en Lucius in te brengen wij eerder konden profiteren van de ruimte bij Galatasaray. Dat was ook gebeurd als wij iets rustiger hadden kunnen blijven' aldus Gerets.

Gerets liet weten dat er de afgelopen dagen op de training vooral veel gelachen was en hij had getracht het gezellig te houden. Dat bracht juist de ommekeer vanavond, waarbij een aantal ervaren spelers op was gestaan. 'Maar met name het centrum van de verdediging moet ik een absoluut compliment geven. Er waren een paar schoonheidsfoutjes toen ze op het einde een op een moesten spelen, maar een duo dat nooit samen heeft gespeeld .... dit was het beste centrum dat ik dit seizoen gezien heb, grote klasse.' Toch liet hij weten dat Hofland en Nikiforov normaal gesproken vaste basisspelers zijn 'maar dan zullen we wel veel betere afspraken moeten maken samen dan tot nu toe het geval was'.

Hoewel Arnold Bruggink gewisseld werd door Jan Vennegoor of Hesselink vond hij de Tukker een zeer belangrijke rol gespeeld hebben voor PSV. Bruggink had echter zelf aangegeven dat hij steendood zat en gewisseld wilde worden.

'We zijn terug' aldus Gerets doelend op de strijd om de Champions League, 'maar dit betekent zeker nog geen kentering. We hebben een hoop punten achterstand in de competitie opgelopen en die zullen we eerst door hard te knokken moeten achterhalen' aldus Gerets die wilde voorkomen dat er nu alweer hosanna geroepen werd. Zo vond hij de komende tegenstander Lazio Roma veel en veel sterker tegen Galatasaray, maar wonnen de Turken door een gelukkige goal, net als de gelukkige goal tegen PSV.

Maar eerst wilde hij met zijn ploeg genieten van een prachtig bevochten overwinning.....

Meer op




Tags

gerets galatasaray opgelucht supertevreden bruggink hesselink vennegoor arnold bevochten getracht gezellig hofland hosanna kentering lazio lucius nikiforov roma schoonheidsfoutjes steendood strijdplan

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage