PSV haalt uit tegen Excelsior: 6-1

28 augustus 2011 18:21

PSV haalde zondagmiddag hard uit. Tegen Excelsior werkte de ploeg aan het doelsaldo en werd het 6-1. Bij rust was het nog 1-1.

PSV had het in de eerste helft moeilijk om tegen het verdedigende Excelsior goede kansen te creëren. Na een half uur viel eigenlijk uit het niets het openingsdoelpunt. Dries Mertens lepelde een vrije trap van buiten het strafschopgebied in de verre hoek. Vlak voor tijd ging het echter mis toen Excelsior via de counter Te Vrede in staat stelde om de gelijkmaker binnen te tikken.

Na rust kwam PSV pas echt los. Toivonen en twee keer Mertens zetten de ploeg in sneltreinvaart op een 4-1 voorsprong. De wedstrijd was toen direct gespeeld. PSV bleef echter gebruik maken van de ruimte die het vervolgens wel kreeg en ging op zoek naar meer. Via Lens en opnieuw Toivonen werd de score nog naar 6-1 opgevoerd.