Transparent
Inloggen
Sluiten

Nilis vertrekt aan het einde van het seizoen

28 februari 2000 15:23 - WWW.PSV.NL

Verslaggever: NvdL

Luc Nilis vetrekt aan het einde van het seizoen bij PSV, dat heeft hij de clubleiding vandaag mede gedeeld. Oorspronkelijk zou de Belg op 2 maart uitsluitsel geven, maar hij komt dus eerder met het nieuws naar buiten. Naar alle waarschijnlijkheid verruilt hij PSV voor Aston Villa. Hij is deze zomer transfervrij.

Luc Nilis, die inmiddels de 'Mister PSV' genoemd mag worden, speelde sinds 1994 voor PSV en is nu bezig aan zijn zesde seizoen. Nilis kwam van Anderlecht waar hij naar eigen zeggen niet de waardering kreeg die hij verdiende. Bij PSV bloeide hij op en scoorde in totaal meer dan 100 competitie goals. Hij werd bij PSV voetballer van het jaar 1995. Met PSV won hij in '96 de amstel cup en werd hij in het jaar 96-97 kampioen van Nederland. Na dit seizoen gaat de stylist PSV dus definitief verlaten.

Het is een grove aderlating voor PSV. Nilis was dit jaar de drijvende kracht achter het team, met zijn talent en ervaring bloeide andere jonge spelers op. Hij was het ook die Ruud van Nistelrooy bediende en liet exceleren. Langzaam werd hij zelfs de man die PSV over het dode punt heen hielp met vechtlust en techniek.

Hij was het echter ook die Arnold Bruggink op de bank hield drie jaar lang. De Tukker werd bij PSV nooit basisspeler aangezien hij Nilis consequent voor zich had. Om Bruggink te behouden bedacht PSV een 'ingenieus' contract waarmee ze hoopten beide spitsen voor PSV te behouden. Nilis vond uit die aanbieding echter geen vertrouwens spreken en besloot PSV dus te verlaten na dit seizoen.

Twee jaar geleden kwam het ook al bijna tot een breuk, na de verloren Amstel Cup finale tegen Ajax verklaarde hij nooit meer voor PSV te spelen. Echter in de zomer waren er geen 'leuke' clubs geinterreseerd en derhalve bleef Nilis alsnog bij PSV waar hij zich vervolgens voor de volle 100% wist in te zetten.

Nu de beslissing is gevallen hoopt Nilis rust rond zijn persoon te cre?ren en zodoende PSV naar de landstitel te leidden.

Meer op WWW.PSV.NL




Tags

nilis amstel bloeide bruggink aderlating anderlecht arnold bedacht bediende consequent cre drijvende exceleren geinterreseerd grove ingenieus landstitel mister nederland nistelrooy ren stylist vechtlust vertrouwens vetrekt villa waarschijnlijkheid

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage