Transparent
Inloggen
Sluiten

Nijland: RvC PSV gaf geen toestemming

30 augustus 2011 15:47 - FCGroningen.nl

In zijn wekelijkse nieuwsbrief op de website van FC Groningen gaat directeur Hans Nijland wederom in op de onderhandelingen over de mogelijke transfer van Matavz naar PSV. "Zondagavond hebben wij na het verstrijken van de door ons aan PSV gestelde deadline besloten een streep te zetten door de transfer van Matavz naar PSV. Het stellen van een deadline was geen spierballentaal richting PSV, maar puur om de speler Texeira tijdig duidelijkheid te kunnen verschaffen en een transfer van hem naar Groningen op een goede manier te laten plaatsvinden."

"Hoewel wij dus geen groen licht hebben gegeven, heeft Texeira er zondagavond in Montevideo op eigen initiatief tóch voor gekozen naar Nederland af te reizen. Kennelijk hebben Texeira en zijn zaakwaarnemers erop gehoopt dat er in de tussenliggende periode alsnog een akkoord tussen FC Groningen en PSV zou worden bereikt. Dit is niet het geval."

"Het probleem van het afronden van de deal met PSV zat hem niet in de hoogte van de transfersom. Het gat tussen vraag en aanbod was zeker overbrugbaar, maar uiteindelijk gaf de Raad van Commissarissen van PSV geen toestemming aan de directie van de club om de transfer daadwerkelijk af te ronden."

"De hele gang van zaken heeft er nu toe geleid dat het afblazen van de transfer tot persoonlijke teleurstellingen leidt bij zowel Matavz als Texeira. Vanuit menselijk oogpunt vinden wij dit een heel vervelende situatie, maar onze rol in deze was duidelijk. We hebben steeds open kaart met de betrokkenen gespeeld en zowel Matavz als Texeira wist dat er eerst een overeenkomst tussen FC Groningen en PSV tot stand diende te komen, voordat van een transfer sprake kon zijn. PSV kon of wilde de deal echter niet afronden. En hoewel het nog niet woensdag middernacht is en er in de voetballerij wel gekkere dingen zijn gebeurd, gaan wij er vanuit dat de transfer van Matavz een gesloten boek is."

Meer op FCGroningen.nl




Tags

matavz texeira groningen nijland afronden deadline rvc boek gekkere groen hans menselijk montevideo nederland nieuwsbrief oogpunt overbrugbaar spierballentaal teleurstellingen tussenliggende verschaffen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla business dichterbij eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte