Transparent
Inloggen
Sluiten

FC Groningen: 6 miljoen euro netto voor Matavz

31 augustus 2011 17:34 - FCGroningen.nl

FC Groningen maakte zojuist bekend dat de club 'inclusief redelijk haalbare bonussen' 6 miljoen euro netto van PSV ontvangt voor de transfer van Tim Matavz.

"Het belangrijkste bij het rondkomen voor de transfer voor ons was daarbij het persoonlijke aspect van twee spelers," laat algemeen directeur Hans Nijland weten. "Eerder dit jaar zijn wij maanden in onderhandeling geweest met Napoli en zijn wij uiteindelijk tot een akkoord gekomen met de Italiaanse club, maar vervolgens kon of wilde Napoli de gedane beloftes richting Matavz niet waarmaken en/of nakomen en kwam het niet tot een deal."

"De afgelopen periode toonde PSV belangstelling, maar de transfervergoedingen die door technisch directeur Marcel Brands werden genoemd, kwamen niet in de richting van wat wij in ons hoofd hadden. Intern bij PSV werd evenmin groen licht gegeven voor het afronden van de transfer. Een overgang van Matavz naar Eindhoven leek daarom lange tijd ver weg. Opnieuw dreigde voor Matavz een enorme teleurstelling."

"Intussen hadden we daarbij ook nog eens te maken met de verwachtingen van Texeira en zijn grote en vurige wens om voor FC Groningen te mogen gaan voetballen. Al met al kregen we toen het besef dat bij de overgang van Matavz naar PSV en daaraan gekoppeld de komst van Texeira naar Euroborg, alle partijen tevreden zouden zijn. We dienden dan wel van PSV een transfervergoeding te ontvangen, die recht zou doen aan de status van Tim Matavz."

Uiteindelijk werd dit akkoord dinsdagavond met PSV bereikt, onder de restrictie dat FC Groningen met Texeira en diens club Defensor tot een akkoord zou komen. FC Groningen ontvangt inclusief redelijk haalbare bonussen netto 6 miljoen euro van PSV.

FC Groningen wil benadrukken dat om te kunnen beoordelen of dit een goede deal voor de club is geweest, moet worden gekeken naar het uiteindelijke resultaat onderaan de streep. Hierbij zijn de verkoop van Matavz, zijn aandeel daarin, de aankoop van Texeira en het aandeel van derden meegenomen in de totale berekening. “Met dit resultaat kunnen wij meer dan tevreden zijn,” zegt Nijland. “Deze uitkomst is namelijk nagenoeg gelijk aan wat wij netto zouden overhouden aan de transactie, die wij met Napoli wilden sluiten.”

Meer: FCGroningen.nl

Meer op FCGroningen.nl




Tags

matavz groningen netto texeira napoli nijland tim afronden beloftes berekening brands defensor derden dienden euroborg evenmin fcgroningen groen hans nakomen onderaan restrictie transfervergoeding transfervergoedingen vurige waarmaken

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla business dichterbij eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte