Transparent
Inloggen
Sluiten

Wijnaldum: EK 2012 mijn doel

4 september 2011 14:47 - NUsport

Georginio Wijnaldum bekroonde zijn debuut bij Oranje direct met een doelpunt en dat nog wel in het Philips Stadion. "Ik heb vaker gehoopt te scoren bij mijn debuut. Bij Feyenoord en PSV lukte het niet, bij Oranje gelukkig wel," aldus Wijnaldum tegenover NUsport. Al lang geleden heeft hij gezegd dat het EK 2012 een doel van hem was. "Ik heb dat EK altijd voor ogen gehouden en vertrouwen in mezelf gehouden. Ik weet wat ik kan. Dat andere mensen dachten dat ik het EK niet kon halen is hun goed recht. Daar zit ik niet mee. Het is echt niet zo dat ik nu hun ongelijk wil bewijzen of zo."

"Over een paar maanden kan mijn situatie zomaar weer anders zijn. Het EK is nog ver weg. Ik kan niks anders doen dan ervoor zorgen dat ik stappen blijf maken en proberen bij de selectie te blijven. Dinsdag hoop ik tegen Finland weer minuten te mogen maken. Of ik nu al beter ben dan vorig seizoen? Dat vind ik moeilijk te zeggen, maar ik denk wel dat de stap van Feyenoord naar PSV me goed heeft gedaan. Je krijgt met andere druk te maken, omdat je om het kampioenschap en Europees speelt. Maar of ik al gegroeid ben? Ik denk het niet.”

Bij PSV speel hij de laatste weken als rechtshalf en niet op zijn favoriete positie als nummer tien. "“Ik speel natuurlijk liever op tien. Maar als rechtshalf heb ik bij PSV een vrije rol. Daardoor kom ik tijdens de wedstrijd vaak op de tien-positie en voor de goal terecht. Dat bevalt me prima."

Meer op NUsport




Tags

wijnaldum feyenoord oranje rechtshalf bekroonde finland ongelijk

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aap afm bardet belasting bla bosz business eredivisie feyenoord hendrikus kompas kou kroes ofwel oost praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen sandler seat seizoenskaart skipper soccernews soubavaria sparta utrecht voorkennis