Transparent
Inloggen
Sluiten

Discussie over Rapid-PSV; Rapid is reizen beu

10 september 2011 09:19

Het onderwerp van gesprek de laatste dagen in de Roemeense media is de grasmat van de 'National Arena' en de gevolgen voor de diverse Europese voetbalduels. Het lijkt erop dat het zeker nog enige tijd gaat duren alvorens er duidelijkheid is voor de PSV fans die al wel of nog niet hebben geboekt.

De UEFA heeft inmiddels het dringende verzoek van Steaua geweigerd om het Champions League duel tegen Schalke'04 uit te stellen. De Europese voetbalbond heeft nu opgelegd dat het duel bij Cluj gespeeld zal gaan worden op de oorspronkelijke datum van 15 september.

Op 27 september speelt Otelul in de National Arena tegen Benfica. Het is nu al de vraag of de grasmat dan gereed is en of ook deze wedstrijd verplaatst moet worden naar het enige andere stadion dat aan de UEFA reglementen voldoet voor de Champions League, dat van Cluj. Indien men toch gokt op de 'National Arena' is het de vraag of twee dagen later op de dezelfde grasmat gespeeld kan worden tussen Rapid Boekarest en PSV.

Bij Rapid zijn ze ondertussen helemaal klaar met de reizen voor de Europese wedstrijden naar Timisoara aan de andere kant van het land . Spelers van de club gaven aan dat Rapid er alles aan moet doen om het eigen stadion aan de regels te laten voldoen zodat er Europees eindelijk weer eens thuisgespeeld kan worden. Lukt dat niet en is de 'National Arena' geen optie, dan moet het volgens de diverse spelers maar in Timisoara.

De voorzitter van Rapid liet echter weten dat zijn club de verre reizen voor de Europese thuiswedstrijden helemaal beu is. 'We willen Boekarest niet meer verlaten. Als de UEFA het toestaat, moeten we misschien maar bij Dinamo spelen" aldus de voorzitter over de optie om te spelen in het stadion van de rivaal in Boekarest. "We moeten er trots op zijn Europees te spelen en het stadion zou dan niet uit mogen maken" aldus de voorzitter over de gevoelens binnen de club daarover. Los van die gevoelens, voldoet ook het stadion van Dynamo nu nog niet aan alle regels van de UEFA.

PSV fans zullen dus af moeten wachten, voor zover er nog niet geboekt is. Het lijkt er nog niet op dat er snel duidelijkheid komt.




Tags

rapid arena national uefa beu boekarest cluj timisoara benfica dinamo dynamo gokt otelul reglementen rivaal schalke steaua thuisgespeeld voetbalduels

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

arensman babadi bakayoko bardet bayern bla boscagli bosz business crockett dest feyenoord jong kern kroes lozano mauro oost pepi praag ruilen schouten seat skipper sparta teze til tillman utrecht voorkennis