Transparent
Inloggen
Sluiten

Politie en gemeente tevreden over gang van zaken rond PSV-Legia

15 september 2011 23:54

Politie Brabant Zuid-Oost en de gemeente Eindhoven zijn tevreden over de gang van zaken rondom de voetbalwedstrijd PSV-Legia Warschau van donderdagavond, zo meldt de politie zojuist. Voorafgaand aan de wedstrijd was er veel te doen rond de komst van de gevreesde Poolse aanhang.

Een verklaring van de politie Brabant Zuid-Oost:

Er hebben zich geen problemen voorgedaan en de sfeer in de stad en in het stadion was prima. De goede voorbereiding op de wedstrijd door de gemeente en politie heeft ervoor gezorgd dat alles in juiste banen is verlopen. De burgemeester had een noodverordening vastgesteld zodat de politie snel kon ingrijpen als er zich zaken voordeden die niet door de beugel konden. Dat is ook enkele malen gebeurd. In totaal elf mannen (negen uit Polen en twee uit Den Haag) werden bestuurlijk opgehouden op basis van die noodverordening. Zij zijn tijdelijk vastgezet en na de wedstrijd weer heengezonden. Daarnaast werden zo'n 200 supporters van ADO Den Haag, die per trein naar Eindhoven waren gekomen, op het station tegengehouden en weer teruggestuurd. Daardoor is een mogelijke escalatie voorkomen.

In totaal zijn ruim vijfhonderd politiemensen ingezet. Politie Brabant Zuid-Oost kreeg bijstand van de KMAR en van het KLPD en van enkele omliggende politiekorpsen. Zo waren er ME-pelotons van Limburg-Zuid, Brabant-Noord, Gelderland/Utrecht en van Brabant Zuid-Oost zelf actief. Daarnaast is samengewerkt met de politie uit Warschau, Charleroi, Den Haag, Rotterdam en Midden- en West-Brabant. Door deze grote politieinzet en tijdig en adequaat ingrijpen bij dreigende ongeregeldheden zijn problemen uitgebleven.

Omdat gedurende de dag bleek dat er toch Poolse voetbalfans zonder wedstrijdkaartje naar Eindhoven waren gekomen, heeft de gemeente een groot beeldscherm neergezet op de parkeerplaats bij de Achtseweg Zuid. Naar schatting 100 tot 200 supporters hebben zo toch de wedstrijd kunnen volgen. De gemeente toonde zich zo een goede gastheer voor de voetbalfans uit Polen.

Er zijn voor, tijdens en na de wedstrijd negen mannen (zeven uit Polen en twee uit Nederland) aangehouden voor feiten als het afsteken van vuurwerk en het plegen van vernielingen. Daarnaast werden drie Polen opgepakt voor openlijke geweldpleging tegen politiemensen en één Pool voor diefstal met geweld. Alle verdachten zijn ingesloten.




Tags

gemeente oost polen legia noodverordening politiemensen voetbalfans warschau aangehouden aanhang achtseweg adequaat ado beeldscherm bestuurlijk beugel bijstand charleroi diefstal escalatie gastheer gelderland gevreesde geweld geweldpleging heengezonden ingesloten klpd kmar malen nederland omliggende opgehouden parkeerplaats pelotons plegen politieinzet politiekorpsen pool samengewerkt schatting station teruggestuurd trein uitgebleven utrecht verdachten vijfhonderd voetbalwedstrijd voordeden voorgedaan vuurwerk wedstrijdkaartje west

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje