Transparent
Inloggen
Sluiten

Mertens: 'Alle PSV'ers moeten Utrecht - Ajax (3-0) terugkijken'

17 september 2011 09:53

Tegenover het Algemeen Dagblad laat Dries Mertens weten dat PSV moet leren van de manier waarop FC Utrecht vorig seizoen Ajax heeft afgebluft. Volgens de aanvaller moeten alle PSV'ers Utrecht - Ajax (3-0) terugkijken.

Volgens Mertens moet er 'lekker' op de aanval gespeeld worden. "Daar hebben wij de spelers voor. Wij moeten het niet van de verdediging hebben. Het is voor ons zaak dat wij gewoon durven te voetballen en plezier hebben. Dat betekent niet dat wij dom gaan aanvallen, maar het heeft zeker ook geen zin om met elf man voor het eigen doel te gaan liggen. Wij moeten niet bang zijn voor een tegengoal."

Die suggestie noemde Rutten sympathiek. 'Ik heb die wedstrijd ook gezien. Maar ik denk dat we nu met een heel ander Ajax te maken krijgen. We moeten niet allemáál als een dolle naar voren rennen.

"De tactische discipline mogen wij niet laten varen," aldus Rutten in De Telegraaf. "Wij willen heel offensief spelen, maar dan is het de kunst om de organisatie goed te bewaken. Er moet altijd een bepaalde manier van controle zijn". Niet iedereen kan uit de positie lopen en gaan hollen, rennen en draven."




Discussieer mee op de forums


Tags

mertens utrecht rutten afgebluft discipline dolle draven dries hollen kunst offensief suggestie sympathiek telegraaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.846 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage