Transparent
Inloggen
Sluiten

Doorbraak in overleg rond combi

28 februari 2000 21:23

Verslaggever: RvW

Stichting Oost meldt dat na jarenlange strijd tegen de combi regeling een doorbraak gemeld kan worden na overleg van onder andere de BOVS, de KNVB, minister Peper, Staatssecretaris Vielgenthart, Michael van Praag en burgemeester Welschen van Eindhoven.

Na alle protesten de afgelopen maanden en met name de actie in Tilburg bleek er opeens schot in de zaak te komen en lijkt de overheid overtuigd te geraken van de overbodigheid van combi's en de overbodige kosten en ongemak die het de samenleving met zich meebrengt. Ironisch genoeg blijkt juist de actie van burgemeester Stekelenburg door zoveel supporters zonder reden op te pakken hierin meegespeld te hebben tot dit besef.

De supporters zullen nu medezeggenschap krijgen in het aanwijzen van verplichte combi's en deze zullen tot een minimum worden beperkt.

Ook is aangekondigd dat de combiregelingen die overblijven een stuk publieksvriendelijker worden.
Daarnaast zal worden gekeken naar verzamelplaatsen net buiten de stad waarin een risicoduel zal worden gespeeld, om zodoende de mensen die in de omgeving wonen van deze stad maar wel aanhanger zijn van de bezoekende club een kans te geven zich op een normale manier bij de eigen supporters te kunnen voegen. Ook mensen die een hekel hebben aan een groepsreisje kunnen zo op eigen gelegenheid naar deze verzamelplek toe rijden en zich zodoende bij de juiste supportersgroep voegen.

Dat hierover nog uitvoerig gesproken moet worden hoe deze gestalte moet krijgen zal duidelijk zijn maar dat er resultaat aan staat te komen staat dus wel vast.

Een en ander moet nog verder in detail worden besproken, waardoor enige vorzichtigheid in het optimisme op zijn plaats is.

Verder staan er nog een aantal zaken op tafel waaronder de 10% regeling ( dit is een regeling die de thuisspelende club verplicht 10% van de capaciteit van het stadion af te staan indien nodig aan de bezoekende club) en een normale situatie rond de toegangsprijzen voor de bezoekende club.

Meer op




Tags

combi regeling aanhanger aanwijzen bovs capaciteit combiregelingen gestalte groepsreisje knvb medezeggenschap meebrengt meegespeld michael minimum minister ongemak oost optimisme overblijven overbodige overbodigheid overheid peper praag publieksvriendelijker risicoduel staatssecretaris stekelenburg supportersgroep tilburg toegangsprijzen verzamelplaatsen verzamelplek vielgenthart vorzichtigheid welschen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje