Transparent
Inloggen
Sluiten

Tannane: bij PSV vriendelijker dan bij Ajax

8 oktober 2011 13:46 - SEG

Oussama Tannane kwam via Ajax en FC Utrecht in de jeugdopleiding van PSV en zit nu in de A1. Nog dit seizoen hoopt de 17-jarige middenvelder zijn debuut te halen in het eerste elftal, zo laat hij weten op de website van zijn zaakwaarnemer.

“Ik voetbalde elke dag, van vroeg tot laat. Met onder anderen ook Oussama Assaidi, Luciano Narsingh en Mbark Boussoufa. Ik was nog jong, maar werd altijd gekozen. Meestal deden we partijtjes. Een panna uitdelen was het mooiste. Veel schieten deden we ook. Daar heb ik een goede trap van gekregen. Als je miste moest je op doel, dus je deed er alles aan om te scoren. Ik heb veel op straat geleerd. Mijn sterke punten zijn één op één, de actie. Ik heb ook een goede trap en overzicht en kan een mannetje laten scoren. Ik ben een echte nummer tien.”

“Toen ik zeven jaar was ging ik voetballen bij amateurclub Zeeburgia. Daarna heb ik twee jaar bij Ajax gespeeld. Bij Ajax was er een incident, een spelletje liep uit de hand, en moest ik weg. Ik heb er zeker van geleerd, ben ook geen moeilijke jongen, ben heel relaxt. Op mijn voetbal was sowieso niets aan te merken. Ajax was lekker dichtbij, ik hoefde niet veel te reizen. Maar bij PSV is het wat vriendelijker dan bij Ajax. Als je een probleempje hebt, gaan ze daar anders mee om.”

“Na Ajax ging ik naar de B1 van FC Utrecht. Ik zat in het begin vaak op de bank, maar de tweede helft van het seizoen heb ik alles gespeeld en ben ik belangrijk geweest voor het team. PSV nam me over en bij PSV heb ik het eerste jaar in de B1 gespeeld. De aanpassing verliep gemakkelijk en ik heb vaak gescoord. Voor dit seizoen is afgesproken dat ik met Jong PSV mag meetrainen en met de A-junioren speel. Ik hoop vaker bij Jong PSV te spelen.”

Namens PSV kwam Tannane ook al in actie in de NextGen Series, de nieuwe Europese voetbalcompetitie voor jeugdelftallen, gebaseerd op de Champions League. Uit tegen Internazionale (3-2 verlies) maakte hij met een fraaie vrije trap een doelpunt. “Dat was zeker mooi om mee te maken. Sindsdien heb ik heel veel aandacht gekregen. Op facebook willen Italianen mijn vriend worden en Italiaanse zaakwaarnemers blijven maar bellen. Dat is lastig, want ik spreek geen Italiaans. Dat is een beetje stressen. Ik zit bovendien al bij SEG.”

“Ik hoop dit jaar het eerste van PSV te halen, mijn debuut te maken”, aldus Tannane. “Ik heb nog niet meegetraind en hoop dat snel te doen. Het zou mooi zijn als ik een kans zou krijgen. Ik wil uiteindelijk een vaste waarde worden.”

Meer op SEG




Tags

tannane jong vriendelijker oussama utrecht assaidi boussoufa fraaie internazionale italianen junioren mbark meegetraind narsingh nextgen panna partijtjes probleempje relaxt seg series uitdelen voetbalcompetitie voetbalde zeeburgia

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage