Kleine overwinning PSV op FC Utrecht: 1-0

15 oktober 2011 22:40

PSV heeft een kleine maar verdiende overwinning behaald op FC Utrecht. Het eindigde uiteindelijk in een 1-0 zege door een doelpunt van Ola Toivonen 18 minuten voor tijd.

PSV nam vanaf de aftrap het heft in handen. Mertens kreeg al na zeven seconden een uitgelezen kans om de score te openen. Van Dijk stopte echter zijn inzet. Nadat PSV in de goede openingsfase niet scoorde, kon FC Utrecht er een paar keer uitkomen. De ploeg leek zelfs aanspraak te kunnen maken op een penalty toen Isaksson Asare onderuit haalde. PSV werd echter gespaard door de scheidsrechter.

Naarmate het duel in de tweede helft vorderde werd PSV steeds sterker. De ploeg kreeg meer en meer mogelijkheden. Dat leidde in de 72ste minuut uiteindelijk in de 1-0 via een schot uit de draai door Toivonen. Doordat het 1-0 bleef, bleef het spannend. Isaksson voorkwam in de slotfase zelfs nog de gelijkmaker, daar waar Matavz en Labyad ook kansen hadden op de 2-0.