PSV zakt verder weg na vierde nederlaag

29 september 2001 21:25

Verslaggever: JL

PSV heeft aan zijn uitstekende prestatie van woensdagavond in de Champions League tegen Lazio Roma geen vervolg kunnen geven in de nationale competitie. In het Philips-stadion bleek Vitesse te sterk voor de manschappen van Erik Gerets. De Arnhemmers zegevierden met 2 - 0. Deze stand was al bij rust bereikt. In de 10de minuut zette de Belg Claessens Vitesse op voorsprong. 14 minuten later verdubbelde Janssen de score via een prachtig genomen vrije trap.

Voor PSV is het nu al de vierde nederlaag van het seizoen. De vorige 3 verliespartijen waren op vreemde bodem. De nederlaag tegen Vitesse was de eerste thuisnederlaag na bijna twee jaar.

Het zelfde team dat vorig jaar record op record stapelde in de competitie lijkt nu alle negatieve records in de historie van PSV te gaan breken. Op zaterdagavond staat de ploeg op een 14e plaats. De ploeg zou zelfs morgen kunnen zakken naar een 17e en een na laatste plaats in de competitie, na 7 wedstrijden gespeeld te hebben.