Transparent
Inloggen
Sluiten

Topper FC Twente-PSV eindigt in 2-2 gelijkspel

29 oktober 2011 22:39

In een enerveende topper heeft PSV met 2-2 gelijkgespeeld tegen FC Twente. PSV was de bovenliggende partij, maar zag dat de wedstrijd bij een 1-2 stand kantelde door een dubieuze rode kaart voor Kevin Strootman.

In een spectaculaire openinsgfase werden beide ploegen gevaarlijk. Na tien minuten opende Douglas de score. Hij werd in het strafschopgebied in de rug gesprongen door Toivonen. Met een raar schotje schoot hij alsnog binnen. Een minuut later gaf Wijnaldum een voorzet vanaf rechts die Labyad verkeerd raakte, maar wel achter de FC Twente keeper zag gaan.

In het vervolg van de eerste helft had PSV een licht overwicht. Bij PSV viel de 17-jarige Willems is voor Tamata, die zijn kuitbeen brak, zo bleek later.

In de tweede helft voerde PSV de druk weer op. Via de counter kreeg FC Twente wel goede kansen. PSV kwam halverwege de tweede helft evrdiend op voorsprong toen Marcelo kon binnenkoppen. PSV leek vervolgens naar de 1-3 door te drukken.

In de 71ste minuut kantelde de wedstrijd toen Strootman voor een tackle tot verrassing van eenieder rood kreeg. FC Twente maakte daar direct gebruik van en kantelde de wedstrijd. De gelijkmaker viel al snel via Leroy Fer. In de slotfase was FC twente de bovenliggende partij. De ploeg schoot o.a. via Chadli op de paal. Op de counter had PSV echter ook nog de mogelijkheden om het te beslissen. Vlak voor tijd was Mertens heel dichtbij. Hij kwam vrij in het strafschopgebied, maar zijn inzet rolde via de binnenkant van de paal net voor de goal langs.




Discussieer mee op de forums


Tags

twente topper counter strootman binnenkant binnenkoppen chadli douglas eenieder enerveende evrdiend fer kuitbeen labyad marcelo mertens openinsgfase schotje spectaculaire tamata toivonen wijnaldum willems

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje