Transparent
Inloggen
Sluiten

15,5 miljoen euro verlies voor PSV

1 november 2011 11:29

PSV heeft over het afgelopen boekjaar een verlies geleden van meer dan 15,5 miljoen euro. Dat heeft de club dinsdagochtend bekendgemaakt.

Oorzaak voor het verlies is dat PSV vorig seizoen niet in de lucratieve Champions League speelde, terwijl de club daar wel op begroot had. Volgens de club valt het verlies nog mee. Er was gerekend op een verlies van 20 miljoen euro.

Het grootste gedeelte van het verlies komt op het conto van het spelerskapitaal. PSV maakte vorig seizoen 10 miljoen verlies op transfers.

Het eigen vermogen van de club is na de gronddeal met de gemeente Eindhoven wel weer positief. PSV heeft op dit moment bijna 39 miljoen euro in kas.

PSV begon eerder dit jaar met bezuinigingen. De spelerssalarissen werden met 4 miljoen teruggebracht en er werd een salarisplafond ingesteld van 1 miljoen euro. Daarnaast werd het aantal arbeidsplaatsen teruggebracht van 188 naar 181.

De sponsorinkomsten stegen het afgelopen seizoen van 13 naar 18 miljoen euro. De omzet steeg van een kleine 52 miljoen naar ruim 58 miljoen euro.

PSV verwacht de komende jaren een sterke verbetering van het resultaat door hogere opbrengsten en lagere kosten. Dit seizoen moet het negatieve resultaat voor belastingen met minstens 50% teruggebracht zijn.




Tags

teruggebracht arbeidsplaatsen begroot belastingen bezuinigingen boekjaar conto gemeente gronddeal salarisplafond spelerskapitaal spelerssalarissen sponsorinkomsten stegen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage