Lens helpt PSV aan 4-1 zege tegen Heracles

6 november 2011 18:23

PSV heeft na een goede tweede helft met 4-1 gewonnen van Heracles. In het Philips Stadion stond Heracles bij rust nog op 0-1.

Heracles kreeg in de eerste helft alle ruimte om te voetballen. De ploeg speelde verzorgd en had steeds de tweede bal. De 0-1 was dan geen verrassing. Van der Linden kopte uit een hoekschop binnen. PSV leek goedkoop aan de gelijkmaker te komen, toen de ploeg een discutabele strafschop meekreeg. Mertens werd aangetikt, de meningen verschilden tussen een schwalbe en een terechte pingel. De strafschop van Wijnaldum werd echter gestopt.

In de tweede helft kwam er een ander PSV uit de kleedkamer. Dat gebeurde onder aanvoering van invaller Jeremain Lens. De aanvaller was gedreven. Hij zorgde eerst voor de assist van waaruit Toivonen kon binnentikken. Vervolgens scoorde hij zelf tweemaal, beide keren kreeg hij de bal nipt in buitenspelpositie en kwam PSV dus goed weg. In de slotfase bekroonde Lens zijn goede helft met een schitterend doelpunt en dus een hattrick. Drie minuten voor tijd gaf Rutten Vennegoor of Hesselink zijn rentree in het shirt van PSV.