Kezman uitgeschakeld ondanks 2 goals, Hofland wint met Oranje

7 oktober 2001 00:02

Het is Joegoslavie niet gelukt om zich bij de eerste 2 ind e poule te voegen. In de poule van Rusland (Nikiforov) en Zwitserland (Vogel) eindigde Joegoslavie als derde achter Rusland en Slovenie. Een 6-2 overwinning op Luxemburg was niet voldoende voor de tweede plaats, omdat Slovenie met 3-0 wist te winnen van de Faroer Eilanden. Mateja Kezman scoorde het derde en vierde doelpunt en werd halverwege de tweede helft gewisseld voor Tomic. In de eerste minuut had hij nog de lat geraakt. Ivica Kralj kwam om ons onbekende redenen niet aan spelen toe.

Kevin Hofland speelde de gehele wedstrijd voor Nederland tegen Andorra. De wedstrijd deed eigenlijk niet meer ter zake omdat Nederland Portugal en Ierland niet meer kon achterhalen in de strijd om WK kwalificatie. Hofland speelde de gehele wedstrijd. Oranje won uiteindelijk met 4-0 door doelpunten van Van Hooijdonk (penalty), Seedorf en twee keer Van Nistelrooy.