Transparent
Inloggen
Sluiten

OB: Ola Toivonen: "Ik lig niet wakker van alle kritiek"

9 december 2011 19:25

Ola Toivonen ligt niet wakker van de kritiek die hij regelmatig krijgt toebedeeld. Dat laat hij vrijdag weten in een interview voor het Omroep Brabant-programma Forza PSV. "Het maakt me niet uit hoe journalisten en het publiek over me denken."

Toivonen kreeg veel commentaar over zijn optreden tijdens de afgelopen wedstrijd, zondag tegen Feyenoord. De Zweed werd gewisseld omdat hij niet goed speelde en met een slordige pass zelfs bijdroeg aan een tegengoal. Kwaad liep hij van het veld en hij verzuimde zijn opvolger Jeremain Lens een hand te geven. "Ik speelde slecht en was enorm boos op mezelf", verklaart Toivonen de actie. "Het was geen opzet om Lens te negeren."

Irritant en oncollegiaal gedrag
De aanvaller wordt sinds zijn komst bij PSV in 2009 regelmatig kritisch bejegend. Sommigen verwijten hem irritant en oncollegiaal gedrag. Ook Johan Derksen heeft geen goed woord voor hem over. "Ik vind het zo'n eng ventje", zei hij laatst in het tv-programma Voetbal International. "Hij heeft zich vorig jaar structureel misdragen: hij is geschorst geweest, heeft ellebogen uitgedeeld en om gele kaarten gesmeekt."

Zelf ligt Toivonen niet wakker van het stempel 'irritante speler', dat de media op hem drukken. "Het maakt me niet uit hoe ze over me denken. Belangrijk is dat je een goed gevoel geeft aan de ploeg, op het veld en daarbuiten."

'Grote verantwoordelijkheid'
Sinds dit seizoen is Toivonen aanvoerder van de Eindhovense club. Hij beseft zich dat hij in deze functie positief moet presenteren. "Dit is een grote verantwoordelijkheid. Een goede professionele uitstraling op het veld is belangrijk. Zondag was ik niet dat lichtende voorbeeld. Daar heb ik spijt van."




Tags

toivonen wakker ola irritant lens lig oncollegiaal bijdroeg daarbuiten derksen ellebogen eng feyenoord forza gesmeekt irritante jeremain lichtende misdragen negeren slordige stempel toebedeeld uitstraling ventje zweed

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.846 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla business dichterbij eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte