Transparent
Inloggen
Sluiten

OB: Hulp van buitenaf nodig voor deal gemeente Eindhoven en PSV

20 december 2011 18:00

Er is hulp van buitenaf nodig voor ambtenaren van de gemeente Eindhoven om het reddingsplan voor PSV goed te kunnen laten uitvoeren.

De scholing gaat twee jaar duren. 'Het beheer en samenstellen van contracten met PSV vergt specifieke kennis,' zo verantwoorden burgemeester en wethouders hun besluit.

Klus voor UNO Bedrijfsadviseurs
Na die twee jaar moet de gemeente zelf het naleven van de afspraken in de gaten kunnen houden. De klus kost jaarlijks minstens 25.000 euro en is uitbesteed aan UNO Bedrijfsadviseurs, met vestigingen in Amsterdam en Zuidlaren.

49 miljoen euro
Eind juni besloot de gemeente Eindhoven voor bijna 49 miljoen euro de grond onder het Philips Stadion en trainingscomplex De Herdgang van PSV te kopen. De club kan met dit bedrag haar financiële problemen verlichten. Overigens blijkt uit informatie van de gemeente dat de lening die ze heeft afgesloten bij de Deutsche Bank gunstiger is dan eerder voorzien was.

Adviescommissie maatschappelijke inzet
Burgemeester en wethouders maken in hun brief aan de gemeenteraad ook bekend dat eind januari duidelijk wordt hoe PSV zich (meer) gaat inzetten op sociaal maatschappelijk gebied.

Dan wordt vrijwel zeker ook bekend hoe de adviescommissie eruit gaat zien die er op verzoek van de PvdA gaat komen. Deze komt, als integraal onderdeel van de transactie, tweemaal per jaar met PSV bijeen om dit onderwerp te bespreken. Deze groep kijkt wat er in de stad leeft, waar projecten opgezet kunnen worden en waar ruimte is voor verschuiving en verhoging van de middelen voor de sociaal-maatschappelijke inzet van PSV. De commissie zou aanvankelijk in oktober van start zijn gegaan.




Tags

gemeente buitenaf adviescommissie bedrijfsadviseurs uno wethouders ambtenaren brief deutsche gunstiger herdgang integraal lening maatschappelijk naleven pvda reddingsplan samenstellen scholing uitbesteed verantwoorden verlichten verschuiving vestigingen zuidlaren

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage