Transparent
Inloggen
Sluiten

Samenwerking PSV en MVV nog lang niet rond

18 oktober 2001 12:22

Verslaggever: JW

Hoewel sommige media de laatste dagen al melding maakten van het feit dat het samenwerkingsverband tussen MVV en PSV al rond was, word dat vandaag in het Limburgs Dagblad hevig ontkent. Volgens enkele bestuursleden van MVV zijn beide partijen het nog niet eens over de hoogte van de financiele bijdrage die PSV zal gaan regelen, mede omdat er daarvoor ook nog KNVB-regels aanvast zitten zo gauw MVV zou promoveren. PSV mag namelijk bij promotie van MVV 'maar' 10% van de begroting van MVV verzorgen. Ook mag PSV dan 'maar' 5 spelers meer uitlenen aan MVV en is invloed in het Maastrichtse bestuur uit den boze. Deze regels maken het voor beide partijen zeer lastig. Er zullen goede afspraken moeten worden gemaakt wat er zal gebeuren bij promotie van MVV.

Maar dat zijn problemen die alleen kunnen voorkomen bij promotie, die promotie zal MVV alleen kunnen bereiken met een sluitende begroting en dat is het voornaamste probleem in 'De Geusselt'. V??r vanmiddag 3 uur moet het bestuur van MVV namelijk zorgen voor een extra 3 miljoen anders besluit de rechter tot surs?ance van betaling. Onduidelijk is nog of dat probleem succesvol opgelost zal worden, het aandeel van PSV in de oplossing zal waarschijnlijk niet al te groot zijn. PSV zal zich weinig met MVV bezig houden totdat de club de financiele zaakjes een beetje op 'het droge' heeft.

UPDATE:
Inmiddels is duidelijk dat MVV het verzoek tot surceance van betaling heeft ingetrokken. Dat zou door de nieuwe ontwikkelingen niet meer nodig zijn. De club verwacht in de nabije toekomst dus weer aan haar schulden te kunnen voldoen.

Meer op




Tags

promotie bestuur betaling aanvast ance geusselt hevig ingetrokken knvb limburgs maastrichtse samenwerkingsverband schulden surceance surs uitlenen verzorgen zaakjes

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo hendrikus koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage