PSV kansloos in topper tegen FC Twente: 2-6

4 maart 2012 18:20

PSV heeft zondagmiddag in de topper tegen FC Twente een kansloze nederlaag geleden. Na een 0-4 ruststand werd het uiteindelijk 2-6 voor FC Twente.

PSV kende een dramatische eerste helft. PSV probeerde het aanvallend wel. Tegelijkertijd was het verdedigend gezien los zand. Er werd geen moment ingegrepen bij de spaarzame aanvallen van FC Twente. Dat leidde voor rust tot doelpunten van achtereenvolgens John, Janssen, Wisgerhof en De Jong. PSV ging met een onthutsende achterstand rusten.

Na rust probeerde het elftal van Rutten de stand nog iets dragelijker te maken. De ploeg werd daarmee geholpen toen Van Boekel een rode kaart gaf bij na een trapje tegen Toivonen. Toen Toivonen vervolgens de 1-4 binnentikten, kwam er weer wat geloof in het elftal. De ploeg kreeg diverse kansen op de 2-4, maar die viel niet. Via de counter kon Fer zonder aangepakt naar de 1-5 sprintten. De wedstrijd was daarmee definitief beslist. Toivonen deed voor de stand nog wel iets terug met de 2-5. Janssen zette via opnieuw een counter de voorsprong echter opnieuw op een hatelijke vier doelpunten.

FC Twente behaalde daarmee een record. Nog nooit slaagde PSV er niet in om tien competitieduels op rij niet te winnen van een tegenstander. De laatste zege op FC Twente in competitieverband dateert van 2007.