Transparent
Inloggen
Sluiten

OB: Aad de Mos: 'Situatie Fred Rutten bij PSV is onhoudbaar'

8 maart 2012 18:50

Volgens de Eindhovense voormalig PSV-trainer en analist Aad de Mos is Fred Rutten niet lang meer trainer van PSV. De signalen die het PSV-bestuur de afgelopen dagen gaf over de toekomst van de coach zeggen volgens De Mos genoeg.

"De komende weken gaat er altijd wel een wedstrijd verloren", vertelt De Mos aan Omroep Brabant. "En er is door het bestuur niet gezegd dat ze tot het einde van het seizoen achter hem staan. Ik heb gelezen dat 'een kind dat zes keer de fout in gaat wordt gestraft'. Als dat gezegd wordt, denk ik dat het een onhoudbare situatie is."

'Nieuwe man of zijn assistent aanstellen'
Grote vraag is wie er dan voor de groep moet staan, als Rutten vertrekt. "Als je toch een andere technische staf gaat samenstellen als club, en je bent al bijna al zeker met wie je in zee wil gaan, zou ik de nieuwe man of zijn assistent nu al voor de groep zetten, met het oog op het volgende seizoen en de seizoenen daarna."

Fluitje van een cent
Dick Advocaat, die eerste kandidaat zou zijn, ligt echter nog tot na het EK vast als bondscoach van Rusland. En beoogd assistent Ernest Faber heeft een contract tot het einde van dit seizoen bij FC Eindhoven. "Maar als je multinational bent is het een fluitje van een cent om Faber los te weken bij FC Eindhoven."

Einde oefening
De Mos kent de situatie waarin Rutten verkeert als geen ander. Toen hij in de jaren negentig zelf coach was van PSV overkwam hem hetzelfde. Ook zijn positie stond na een serie mindere resultaten ter discussie. "Toen zei toenmalig voorzitter Harry van Raaij dat er gewonnen moest worden van Willem II en Ajax. Als je die wedstrijden dan niet wint, is het einde oefening." Dat was bij De Mos het geval. Hij verloor met PSV van Ajax en kon vervolgens zijn biezen pakken. Kees Rijvers nam zijn taken als interim-coach over. Enkele weken later werd Dick Adocaat aangesteld.




Tags

mos rutten bestuur cent faber fluitje oefening onhoudbaar adocaat advocaat biezen kind multinational raaij rijvers rusland samenstellen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo hendrikus koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage