PSV beperkt nederlaag in slotfase tegen Valencia: 4-2

8 maart 2012 23:01

PSV leek in Valencia lange tijd op een nieuwe afstraffing af te stevenen. Door twee hele late goals beperkte PSV de schade en blijft het met een 4-2 nederlaag Europees gezien nog in 'leven'.

PSV begon verdedigend gezien opnieuw dramatisch. Verdedigend was het opnieuw onthutsend hoe Valencia mocht combineren. De ploeg stond binnen 13 minuten op een 2-0 voorsprong. Eerst was het Ruiz die bijna ongehinderd mocht inkoppen. Volgens kon topspits Soldado makkelijk binnenschieten. PSV mocht de handen dichtknijpen dat Valencia na de 2-0 niet voluit ging. Het duurde tot de 43ste minuut voordat de 3-0 viel. Na een aantal gemiste kansen, was een zeer makkelijk gegeven penalty wel raak, opnieuw door Soldado.

Na rust probeerde PSV het wel. De ploeg kon een weinig geïnspireerd Valencia het nauwelijks moeilijk maken. Vlak voor het uur maakte de Spanjaarden via Piatti de 4-0. In de slotfase kreeg PSV eindelijk de al eerder verdiende penalty. Strootman werd neergelegd, waarna Toivonen vanaf de strafschopstip voor de 4-1 kon aanleggen. In de 90ste minuut werd het zowaar ook nog 4-2 toen Wijnaldum alle gelegenheid kreeg een voorzet bij de verre hoek binnen te lopen.