Transparent
Inloggen
Sluiten

OB: Erwin Koeman: 'Directie PSV laat Fred Rutten bungelen'

9 maart 2012 17:33

Oud-speler van PSV en voetbaltrainer Erwin Koeman vindt dat de directie van PSV duidelijker moet zijn over de positie van trainer Fred Rutten. Volgens Koeman laat de club Rutten 'aan een dun koordje bungelen'. "Als je iets naar buiten brengt, moet je daarin heel duidelijk zijn. Nu is het allemaal een beetje pappen en nathouden."

De situatie bij PSV is voor Koeman duidelijk. "Als het slecht gaat, gaat het altijd om de trainer. Dat hij geen vertrouwen krijgt van het bestuur is ook duidelijk, althans wat ik lees. Ze laten Fred bungelen aan een dun koordje. De directie zou stelling moeten nemen," vindt Koeman.

'Moeilijke situatie'
"Naar wat ik begrijp, zou het bij het eerste puntverlies eventueel gedaan zijn met hem. Maar binnenkort speel je twee keer tegen Heerenveen, tegen Ajax en uit tegen NAC. Dan kun je altijd een keer verliezen", weet Koeman. "Dus ik denk dat het voor Fred heel moeilijk is, maar ik neem aan dat hij dat zelf ook wel weet. Hij weet precies hoe het er in het voetbal aan toe gaat. Een aantal opmerkingen vanuit de directie geeft aan dat zij absoluut een probleem hebben en voor Fred is het gewoon een heel moeilijke situatie."

'Voetbal is geen zakenleven'
Volgens Koeman gaat de directie in de communicatie voorbij aan het feit dat PSV een voetbalclub is. "Er is een aantal uitspraken gedaan door de directie die ik een beetje vreemd vind. Een voetbalbedrijf leiden is natuurlijk totaal anders dan in het zakenleven zitten. Hier heb je elke dag met de media te maken die alles naar buiten brengen. Alles komt onder een vergrootglas. In het zakenleven komt bijna niets naar buiten, da's natuurlijk een enorm groot verschil. Dus ik denk dat áls je iets naar buiten brengt, dat je daarin heel duidelijk moet zijn. Nu is het allemaal een beetje pappen en nathouden."

'Geen rare fratsen uithalen'
De oud-trainer van onder meer RKC Waalwijk, Feyenoord en FC Utrecht denkt dat je geen voetbalkenner hoeft te zijn, om te begrijpen dat een slecht resultaat bij NAC het einde van de carrière van Rutten bij PSV erg dichtbij brengt. "Fred weet natuurlijk ook dat als ze zondag zouden verliezen of zelfs gelijkspelen, dat het dan gebeurd zou kunnen zijn. Hij weet dat als geen ander. Ik denk dat het belangrijkste is dat Fred zijn eigen weg blijft bewandelen. Mocht je ontslagen worden, dan moet het wel gaan op de manier zoals jij als trainer het zelf wil. Je moet achter je aanpak staan en geen andere rare fratsen uithalen. Je moet dichtbij jezelf blijven en dat is denk ik wel aan Fred toevertrouwd."

Opvolging Fred Rutten 'nog niet aan de orde'
Mochten PSV en Fred Rutten voortijdig uit elkaar gaan, dan moet de club op zoek naar iemand die het seizoen kan en wil afmaken. Erwin Koeman wil niet ingaan op de vraag of hij in zou willen stappen bij PSV. "Dat zijn vragen die op dit moment niet aan de orde zijn. Zover is het nog niet en of het überhaupt zover gaat komen, is een tweede. Dus ik ga daar niet verder op in. Daarvoor moet je bij de directie zijn, niet bij mij."




Tags

koeman rutten bungelen erwin zakenleven koordje nac nathouden pappen uithalen bestuur bewandelen duidelijker feyenoord gelijkspelen heerenveen opvolging rkc stelling toevertrouwd utrecht voetbalkenner voetbaltrainer

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage