PSV in vrije val: 3-1 nederlaag in Breda

11 maart 2012 14:28

PSV is in een vrije val terechtgekomen. De ploeg verloor in Breda kansloos met 3-1 van degradatiekandidaat NAC.

PSV kwam na vijf minuten nog wel op voorsprong. Het maakte gebruik van zwak uitverdedigen. Wijnaldum kon vervolgens de 0-1 binnenschuiven. De voorsprong gaf PSV verdedigend gezien in ieder geval niet het benodigde vertrouwen. Geschutter achterin leverde binnen tien minuten de 1-1 en 2-1 op voor NAC. Het oude liedje van de laatste weken speelde weer af.

PSV probeerde het vervolgens wel. De ploeg kreeg met name via Wijnaldum twee levensgrote kansen. Hij had na zijn eerste goal het vizier echter niet op scherp. PSV kwam vervolgens ook met tien man te staan toen Manolev in de 42ste minuut tegen zijn tweede gele kaart en dus rood opliep.

Met tien man kon PSV in de tweede helft weinig meer afdwingen. Het was Kolk die in de 54ste minuut bij de eerstvolgende kans voor de 3-1 zorgde. Op het moment dat Schilder voor een tackle van achteren rood kreeg na een uur spelen kwam er nog even een sprankje hoop bij PSV. Dat vuurtje doofde echter alweer snel. Aan de 3-1 achterstand kon de ploeg niets meer veranderen.