Transparent
Inloggen
Sluiten

Jans kijkt met vertrouwen uit naar topper tegen PSV

17 maart 2012 12:12

Ron Jans liet op de officiële website van Heerenveen weten uit te kijken naar het duel tegen PSV. "Dit zijn wedstrijden waar ik erg naar uit kijk. Het liefst speel ik morgen al."

Het vertrouwen bij sc Heerenveen is groot. Dat was ook zo voorafgaand aan de vorige ontmoeting met PSV, aan het eind van de eerste seizoenshelft. De schade viel toen echter niet mee, want de Friezen gingen in het Abe Lenstra stadion met 1-5 ten onder. "Die wedstrijd ga ik zeker nog even aanstippen”, zegt Jans. ,,Misschien hadden we toen wel iets te veel vertrouwen, en hebben we het wat te licht opgevat. PSV maakte binnen tien minuten drie geweldige goals. Dan kom je moeilijk terug in de wedstrijd."

Zo’n grote nederlaag zal zijn ploeg niet nog een keer overkomen, verwacht Jans. "Ik voel dat we als team steeds meer groeien. In de topwedstrijden tot nu toe hebben we heel wisselend gepresteerd. Aan het begin van het seizoen ging het niet goed, maar we zitten er nu aan te komen. Als we top zijn kunnen we zondag winnen. We hebben het eerder laten zien in de thuiswedstrijd tegen AZ, en ook in fases van andere wedstrijden vond ik ons erg goed spelen. Je moet in topwedstrijden zorgen dat als je de bal niet hebt, je allemaal de bereidheid hebt om keihard te verdedigen. Niet alleen in de duels, maar ook in het samenwerken met elkaar, en meters maken. Dat is nog niet altijd onze grootste kwaliteit, maar daarin groeien we steeds meer. Als we dat weer laten zien hebben we zeker een goede kans."


PSV stuurde deze week trainer Fred Rutten de laan uit. Jans leeft mee met de trainer. "Ik ken Fred Rutten en Erik ten Hag goed, en vind het jammer dat ze hun werk niet af mogen maken. Het is afwachten hoe de ploeg op het vertrek reageert. Ik heb het idee dat ze donderdag tegen Valencia wel wat vertrouwen hebben geput. Ze hebben hard gewerkt, en dat verwacht ik zondag opnieuw. PSV zal keihard de strijd aangaan tegen ons. Ondanks hun mindere periode, zie ik PSV nog steeds als kanshebber voor de titel. Maar dan zullen ze toch eerst van ons moeten winnen."




Tags

jans heerenveen rutten topper aanstippen bereidheid geput hag laan ontmoeting opgevat ron titel valencia

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla business dichterbij eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte