Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV NAAR BEKERFINALE

21 maart 2012 22:38

PSV heeft zich voor het eerst sinds 2006 weten te plaatsen voor de bekerfinale. In de halve finale was de ploeg met 1-3 te sterk voor Heerenveen. Na de 5-1 in Eindhoven wist de ploeg binnen vier dagen dus opnieuw te winnen van de Friezen.

Na een openingsoffensiefje van Heerenveen nam PSV het heft in handen. De ploeg kwam op voorsprong via Labyad. Na een goede aanval stelde Lens Labyad in staat de 0-1 binnen te schuiven. Heerenveen schakelde vervolgens een tandje hoger en kwam zo'n tien minuten later weer langszij. Elm scoorde uit een corner de 1-1.

In de eerste vijf minuten na rust besliste PSV de wedstrijd. Eerst was het Wijnaldum en vervolgens Matavz die de 1-2 en 1-3 maakten. Heerenveen probeerde het daarna nog wel, maar vond steeds Tyton op haar weg. De grootste kans kwam van de penaltystip. Tyton maakte echter zijn reputatie als penaltykiller waar en stopte de inzet van Dost. Daardoor werd het nooit meer echt spannend.

PSV kan zich op gaan maken voor de finale in de Kuip op zondag 8 april.




Tags

heerenveen bekerfinale labyad tyton besliste dost elm kuip langszij lens matavz openingsoffensiefje penaltykiller penaltystip reputatie schakelde tandje wijnaldum

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aap afm bardet belasting bla bosz business eredivisie feyenoord hendrikus kompas kou kroes ofwel oost praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen sandler seat seizoenskaart skipper soccernews soubavaria sparta utrecht voorkennis