Transparent
Inloggen
Sluiten

Evaluatie kansen PSV op 2de Ronde CL

24 oktober 2001 10:31

Verslaggever: RvN

Na grondig rekenwerk van enkele supporters op het Bulletin Board blijkt dat PSV er nog niet eens zo slecht voorstaat na 4 wedstrijden te hebben gespeeld.

De stand in de groep is alsvolgt:
Galatasaray 4 7
Nantes 4 7
PSV Eindhoven 4 6
Lazio 4 3

PSV staat dus op dit moment op een plaats die recht geeft op UEFA-Cup voetbal, hetzelfde resultaat als PSV vorig jaar behaalde. Er zijn echter kansen voor PSV om nog 1 of zelfs 2 plaatsjes op de schuiven.

Het cruciale duel voor PSV zal de thuiswedstrijd tegen Nantes worden. Als PSV die in winst weet om te zetten staat het er naar alle waarschijnlijkheid goed voor. Zeker omdat Lazio na de winst op PSV van gister nog niet is uitgeschakeld zodat de Italiaanse ploeg in de resterende 2 wedstrijd er vol voor zal gaan. Als de Italiaanse ploeg bijvoorbeeld zou winnen volgende week thuis tegen Galatasaray dan heeft PSV de week daarna aan een gelijkspel in Turkije genoeg voor de volgende ronde, indien de Eindhovense formatie Nantes verslaat thuis. Want dat is de rode draad door alle mogelijkheden voor PSV.

Ook als Lazio - Galatasaray in een gelijkspel eindigt zijn er kansen voor PSV, want ook dan blijft PSV voor op Galatasaray zodat de landskampioen aan een gelijkspel voldoende heeft, PSV zou zelfs nog mogen verliezen maar dan moet Lazio wel winnen van Nantes in Frankrijk.

PSV komt praktisch alleen in de problemen als Galatasaray volgend week in Italie weet te winnen van Lazio Roma. Dan zal PSV moeten winnen in Turkije om zeker te zijn van de volgende ronde indien Nantes punten pakt thuis tegen Lazio. Als Lazio weet te winnen in Frankrijk mag PSV zelfs verliezen in Turkije.
Al met al ziet het er nog niet eens slecht uit voor de ploeg van Erik Gerets, maar alles staat of valt met het resultaat tegen Nantes thuis.

Meer op




Tags

lazio nantes galatasaray turkije frankrijk alsvolgt bulletin gerets plaatsjes praktisch rekenwerk roma uefa voorstaat waarschijnlijkheid

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla business dichterbij eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte