Weinig overtuigende 2-0 zege voor PSV

31 maart 2012 21:40

PSV heeft zaterdagavond een weinig overtuigende 2-0 zege behaald op VVV Venlo. PSV had een overwicht, maar kon dat veel te weinig omzetten in sprankelend voetbal.

PSV kwam al heel snel op voorsprong. Lens gaf de assist van waaruit Matavz geheel vrijstaand kon scoren. In het vervolg van de eerste helft kreeg Matavz nog diverse mogelijkheden. Scoren lukte echter niet meer. Doordat PSV verzuimde door te drukken bleef het 1-0 bij rust.

Na rust werd VVV met enige regelmaat ook gevaarlijk. Doordat de stand 1-0 bleef, kreeg de ploeg uit Venlo hoop op een stuntje. Toivonen verzuimde een buitenkansje te benutten. Hij mocht aanleggen voor een strafschop na een charge van Vorstermans op Lens. Hij schoot echter hoog over en sloeg zich vervolgens een groot aantal keren voor zijn hoofd. Het duurde tot de 90ste minuut voordat PSV de punten in veilige haven had gebracht. Met vallen en opstaan kon Depay de bal binnenschieten nadat Pieters de paal had geraakt.