Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV behaalt opnieuw de meeste Europese punten voor Nederland

6 april 2012 10:13 - Bert Kassies

PSV heeft dit seizoen van alle Nederlandse clubs de meeste punten gescoord voor de Europese ranglijst. Van de afgelopen vijf seizoenen zorgde PSV vier seizoenen voor de meeste punten. Dit seizoen moet PSV die positie delen met AZ. Beiden kwamen exact op een UEFA-coefficient van 18.7200 uit. PSV had meer wedstrijdpunten, maar AZ kreeg nog een bonus van een punt. Daarmee staan beide ploegen op een gedeelde 24ste plaats op de UEFA ranglijst over dit seizoen. Slechts vijf ploegen in Europa haalden overigens tot nu toe maar meer Europese wedstrijdpunten.

Over de afgelopen vijf seizoenen staat PSV op de 22ste plaats op de UEFA-ranglijst. Gezien de halve finales zal daar niets meer aan veranderen. De coëfficiënt van 76.103 wordt gebruikt voor de loting voor de Europese bekertoernooien voor volgend seizoen. Voor de Europa League zou PSV bij alle lotingen met een voorkeursregeling altijd geplaatst zijn. Bij de Champions League zou een dergelijk UEFA-coefficient normaal gesproken voldoende zijn voor pot 2.

Achter PSV op de 22ste plaats volgen Ajax (35), FC Twente (36) en AZ (49).

Meer op Bert Kassies




Tags

uefa coefficient behaalt nederland wedstrijdpunten bekertoernooien bonus twente voorkeursregeling

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.842 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev nederland praag psvrijnwoude renners rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage