PSV springt naar vijfde plaats

27 oktober 2001 21:24

PSV is vanavond naar een vijfde plaats op de ranglijst gestegen door een 2-0 overwinning in het Philips Stadion op RKC Waalwijk. De ploeg kan morgen nog wel ingehaald worden door FC Utrecht en Willem II, maar zij hebben zondag lastige uitwedstrijden voor de boeg tegen respectievelijk Feyenoord en Ajax. PSV kan nu afwachten of de koplopers zondag eventueel punten laten liggen.

PSV kwam zonder Vogel en Kezman al snel aan de leiding tegen RKC Waalwijk. Na 20 minuten kon Rommedahl geheel vrijstaand een voorzet van Jan Heintze binnenwerken voor de 1-0. PSV had in die fase verder uit moeten lopen maar het aanvalsduo Vennegoor of Hesselink en Bruggink kon niet echt uitblinken. Daardoor kon RKC Waalwijk terug in de wedstrijd komen. het kreeg dan ook kort voor rust en kort na rust een aantal aardige kansen op de gelijkmaker.

Pas halverwege de tweede helft nam PSV het heft weer volledig in handen, mede door het inbrengen van Vogel en Kezman voor Bruggink en Vennegoor of Hesselink. De laatste verdubbelde 10 minuten voor tijd de score naar eerder een prachtige kans gemist te hebben. Hij stelde daarmee de zege voor PSV veilig.